Siirry sisältöön
Palvelu

Päihde- ja mielenterveys

Apua mielenterveyden haasteisiin

Autamme sinua muun muassa  

  • elämän kriisitilanteissa ja muissa ongelmatilanteissa 
  • ihmissuhdeongelmissa 
  • mielenterveyttä ja päihteiden käyttöä koskevissa ongelmissa. 

Tavoitteena on, että toimintakykysi kohenee ja saat lisää valmiuksia ratkaista ongelmia. Pyrimme hoitamaan äkilliset ongelmatilanteet nopeasti. Käynnit ovat sinulle ilmaisia ja keskustelut ovat luottamuksellisia.  

Apua päihteiden käytön ongelmiin

Päihteistä aiheutuu sosiaalisia ja taloudellisia ongelmia. Jos käytät runsaasti päihteitä, se heikentää työ- ja toimintakykyä ja vaikuttaa myös läheisiin monella tavalla. Päihteiden käyttö voi johtaa monenlaisen avun, tuen, hoidon ja kuntoutuksen tarpeeseen.  

Päihteiden käyttö, rahapelaaminen tai muu riippuvuus voi aiheuttaa vaikeita ongelmia. Lisäksi ihmisellä voi olla muita sairauksia, mielenterveyden häiriöitä tai sosiaalisia ongelmia. Siksi tavoitteena on päästä eroon riippuvuudesta, mutta myös lievittää vaikutuksia, jotka johtuvat päihteiden pitkäaikaisesta käytöstä. 

Päihdepalvelut on tarkoitettu päihteiden ongelmakäyttäjälle ja hänen läheisilleen. Tarjolla on tukea, apua, hoitoa ja kuntoutusta. Päihdepalveluita voidaan toteuttaa avo- tai laitospalveluina, lääkkeellisinä tai lääkkeettöminä. 

Matalan kynnyksen palvelut

Matalan kynnyksen palvelut on tarkoitettu kaikille työikäisille, jotka kaipaavat sisältöä päiviinsä. Meillä on tarjolla akuuttia keskusteluapua, palveluohjausta ja ryhmätoimintaa.

Voit tulla matalan kynnyksen palveluun ilman, että sinun tarvitsee kertoa henkilötietojasi.

Matalan kynnyksen palvelut ovat päihteettömiä.

Kipinä, Huittinen

Ohjattu omahoito

Sosiaali- ja terveysalan ammattilainen on voinut suositella sinulle ohjattua omahoitoa. Se on Mielenterveystalo.fi –sivustolla omatoimisesti tehtävä kokonaisuus, johon sisältyy 1-3 kontaktia ammattilaisen kanssa.

Ohjattu omahoito sopii erityisesti lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveyden häiriöihin ja mielen pulmatilanteisiin. Hoidon tavoitteena on tukea toimintakykysi kohentumisia ja lisätä valmiuksia, jotta voit itse ratkaista ongelmia.  

Jos kiinnostuit ohjatusta omahoidosta, voit kysyä lisää sosiaali- ja terveysalan ammattilaiselta.