Siirry sisältöön
Palvelu

Katkaisuhoito ja päihdekuntoutus

Porin katkaisuhoito- ja kuntoutumisyksikkö tarjoaa laitosmuotoisesti katkaisuhoitoa ja ympärivuorokautista päihdekuntoutusta.

Laitoshoito

Päihdehuollon laitoshoidossa saat määrätietoista hoitoa ja kuntoutusta vuorokauden ympäri. Laitoshoito on tarpeellista vain silloin, kun avohoidon palvelut eivät tarjoa sinulle riittävää ja tarkoituksenmukaista tukea. Lisäksi on arvoitu, että tarvitset ympärivuorokautista hoitoa.

Päihdekuntoutus suunnitellaan sinulle yksilöllisesti. Saat päihdekuntoutusta omassa yksikössämme Porissa. Jos se ei ole mahdollista, ostamme sinulle palvelun jostain Suomessa sijaitsevasta päihdekuntoutuslaitoksesta.

Päihdekuntoutus kestää yleensä 1 – 3 kuukautta.

Katkaisuhoito

Katkaisuhoitoa tarjotaan akuutissa tilanteessa. Sen tarkoituksena on

  • päihdekierteen katkaiseminen
  • fyysisen ja psyykkisen tilanteesi vakiinnuttaminen
  • jatkohoidon suunnittelu
  • jatkohoitoon ohjaaminen.

Alkoholin käytön katkaisuhoito

Alkoholin käytön katkaisuhoitoon tullaan lääkärin lähetteellä. Lääkäri voi kirjoittaa sinulle lähetteen terveyskeskuksessa, Satasairaalan päivystyksessä tai työterveyshuollossa.

Kun olet saanut lähetteen, soita Porin katkaisuhoito- ja kuntoutumisyksikköön, puhelin 044 701 6250. Sinulle varataan paikka katkaisuhoitoon. Voit kirjautua sisään joka päivä kello 18.00 asti, kun promillemääräsi on alle 1,5 promillea.

Huumevieroitus

Huumevieroitukset tehdään suunnitellusti, joten varaa ensimmäiseksi aika hoidon suunnitteluun puhelinnumerosta 044 701 6250.

Huumevieroituksiin ei tarvita lääkärin lähetettä.

Kuntoutumisyksikkö

Meille tullaan haastattelun kautta. Olemme jatkokuntoutuspaikka, kun akuutti päihdekierre on katkaistu esimerkiksi katkaisuhoidossa, sairaalassa tai omatoimisesti kotona.

Kuntoutumisyksikköön ei tarvita lähetettä. Voit tiedustella paikkaa Porin katkaisuhoito- ja kuntoutumisyksiköstä, puhelin 044 701 6250.

Yhteystiedot

Käyntiosoite
Porin katkaisuhoito- ja kuntoutumisyksikkö
Veturitallinpolku 4,
28120 PORI

Puhelinnumerot
Porin katkaisu- ja kuntoutumisyksikkö, puhelin 044 701 6250.

Asiakaspuhelin 044 701 6211. Asiakaspuhelin toimii joka päivä kello 9.00–21.00.

Esihenkilö
Jenni Laurila
puhelin 044 701 3027.

Vastaanottopalveluiden päällikkö
Mari Sanila
puhelin 044 701 6235.