Siirry sisältöön
Palvelu
Selkotunnus.

Päivystysapu 116 117

Päivystysapu 116117

Jos tarvitset hoitoa, jota ei voi siirtää seuraavaan päivään, soita Päivystysapuun. Puhelinnumero on 116 117. Puhelu on ilmainen.

Voit kysyä Päivystysavusta neuvoja äkillisiin terveysongelmiin, kun oma terveysasemasi on kiinni. Ammattilainen ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan tai antaa sinulle ohjeita, miten voit itse hoitaa terveysongelmaasi.

Päivystysapu palvelee sinua joka päivä ja kaikkina vuorokauden aikoina. Kun oma terveysasemasi on auki, ota yhteyttä sinne.

Jos sinulla on kiire, etkä saa kohtuullisessa ajassa yhteyttä Päivystysapuun, voit hakeutua suoraan Satasairaalan yhteispäivystykseen. Tee näin myös silloin, jos soittaminen ei ole mahdollista. (Osoite: Satasairaala, Sairaalantie 3, 28500 Pori, K-rakennus.)

Jos sinulla on päivystyslähete, voit tulla suoraan yhteispäivystykseen. Siinä tapauksessa sinun ei tarvitse soittaa Päivystysapuun.

Päivystysapu on valtakunnallinen puhelinnumero. Puhelut paikannetaan alueellisesti. Jos soitat Päivystysapuun Satakunnan raja-alueelta, puhelu saattaa ohjautua toisen hyvinvointialueen palveluun. Silloin puhelu ei tule Satakunnan Päivystysapuun.

Jos olet Satakunnan ulkopuolella tai et muuten saa yhteyttä numeroon 116117, soita 02 281 2485. Nämä puhelut maksavat paikallispuhelumaksun ja paikallisverkkomaksun verran.

Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

· 116 117
· 02 281 2485 Jos et saa yhteyttä numeroon 116117, soita tähän numeroon.


Kuulovammaisille

Jos olet kuulovammainen tai et pysty tuottamaan puhetta, voit käyttää Päivystysavun tekstipalvelua. Palvelun käyttö vaatii vahvan tunnistautumisen eli verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Palvelu on valtakunnallinen ja sen tuottaa HUS.