Siirry sisältöön
Palvelu
Selkotunnus.

Päivystys, Satasairaala

Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112(siirryt toiseen palveluun).

Jos tarvitset hoitoa, jota ei voi siirtää seuraavaan päivään, soita päivystysapuun. Puhelinnumero on 116 117.

Numerosta saat terveysneuvontaa ja ohjausta ympäri vuorokauden.  Päivystysapu palvelee myös englanniksi.

Jos asiasi ei ole kiireellinen, ota yhteyttä omaan terveysasemaasi. Se palvelee sinua arkipäivinä noin kello 8.00–15.00. Katso tarkemmat ajat oman terveysasemien tiedoista.

Voit myös soittaa palveluneuvojalle maanantaista torstaihin kello 09.00-14.00. Palveluneuvoja on sairaanhoitaja, joka auttaa sinua hoidon ja palveluiden kysymyksissä. Puhelinnumerot palveluneuvojalle ovat 044 707 9171 ja 044 707 6769.

Omaistiedustelut

Omaistiedustelut, puhelin 02 627 7510.

Vierailuajat

​Vierailut on kielletty toistaiseksi koronavirusepidemian vuoksi.

Päivystyksen toiminta

Hoidamme päivystyksessä potilaita, jotka tarvitsevat kiireellistä hoitoa. Soita aina päivystysavun numeroon ennen kuin tulet päivystykseen. Jos terveydenhuollon ammattilainen pyytää puhelimessa sinua käymään päivystyksessä, ota mukaan lääkitystietosi.

Päivystyksessä terveydenhuollon ammattilainen arvioi tilanteesi kiireellisyyden. Jos sairautesi ei vaadi hoitoa päivystyksessä, sinut voidaan ohjata kotihoitoon. Tällöin saat kotihoito-ohjeita  ja seurantaohjeita.

Hoidamme potilaat kiireellisyysjärjestyksessä, eli voit joutua odottamaan omaa vuoroasi. Odottaminen voi johtua myös siitä, että sinusta on otettu esimerkiksi röntgenkuvia tai verikokeita ja odotat niiden tuloksia.

Huomioi myös nämä asiat:

  • Autathan meitä ylläpitämään rauhallista ilmapiiriä.
  • Sairaalamme on savuton.

Terveyskylän verkkosivuilta saat lisää tietoa päivystyksen palveluista.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) Sivuilla kerrotaan esimerkiksi mitä päivystyksessä tapahtuu.

Kuulovammaisille

Jos olet kuulovammainen, voit käyttää Päivystysavun tekstipalvelua. Palvelu on valtakunnallinen ja sen tuottaa HUS.

Ruoka-automaatit ja juoma-automaatit

Päivystyksen potilailla ja saattajilla on yhteinen odotusaula, jossa sijaitsevat ruoka-automaatti, kahviautomaatti ja juoma-automaatti. Varmista aina ensin hoitajalta pitääkö sinun olla ravinnotta.

Kun kotiudut

Kun kotiudut päivystyksestä, huomioi seuraavat asiat

  • Oletko saanut tarvittavat reseptit ja todistukset? Niitä ovat esimerkiksi sairauslomatodistus ja matkakorvaustodistus.
  • Oletko selvillä siitä, missä jatkohoitosi tapahtuu?
  • Saat käynnistä myöhemmin laskun kotiisi.

Ensihoitokeskus

Ensihoitopalvelut tarkoittavat niitä palveluja, joita potilas saa, kun hän joutuu onnettomuuteen tai sairastuu sairaalan ulkopuolella.