Siirry sisältöön

Kesätyöntekijät arvostavat Satakunnan hyvinvointialuetta työnantajana – kesän 2024 paikat nyt auki

Uutinen

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat (KT) teetti kyselyn(siirryt toiseen palveluun) vuoden 2023 kesätyöntekijöille. Vastaajia oli valtakunnallisesti 939, joista Satakunnan hyvinvointialueella työskennelleitä 95. Kesän 2023 työntekijät antoivat pääasiassa hyvää palautetta Satakunnan hyvinvointialueella työskentelystä, mutta myös arvokkaita kehitysideoita nousi esiin.

Kyselyn mukaan viime kesän kesätyöntekijöistä 59 prosenttia oli ollut aikaisemminkin töissä Satakunnan hyvinvointialueella. Monet myös palaavat hyvinvointialueelle seuraavana kesänä tai jatkavat kesän jälkeen sijaisina ja keikkailijoina.

– Ehdottomasti parasta meillä työskentelyssä ovat vastaajien mielestä työyhteisöt ja kollegat. Vastausten perusteella kesätyöntekijät ovat saaneet hyvin tukea ja ohjausta. Useampi vastaaja kertoi, että meillä vietetyn kesän aikana ammatillinen osaaminen on kasvanut ja omaan tekemiseen on tullut varmuutta, kertoo Satakunnan hyvinvointialueen rekrytointipäällikkö Satu Tuoriniemi.

– Kokonaisuudessaan kesän 2023 kesätyöntekijät ovat antaneet meille eNPS-arvoksi 45, mikä kertoo siitä, että meitä suositellaan työpaikkana mielellään. NPS-arvo on hyvä silloin, kun se on 20–30. Saamamme 45 on siis loistava. Valtakunnallisesti arvo oli 27, Tuoriniemi lisää.

Kehityskohteitakin löytyi. Kyselyssä perehdytykseen ja hakemisen selkeyteen haluttiin parannusta. Kesätyöntekijöiden rekrytointia ja perehdytystä onkin jo kehitetty vuodelle 2024. Ensi kesänä kesätyöpaikat avautuvat kaikilla toimialueilla samanaikaisesti, ja hakija voi hakea yhdellä hakemuksella useampaa paikkaa. Lisäksi kesätyöntekijöiden perehdytykseen panostetaan uudella perehdytysohjelmalla.