Siirry sisältöön

Vuodeosastojen ylikuormittuminen aiheuttaa jatkohoitopaikkavalinnoissa poikkeusjärjestelyjä

Uutinen

Koronavirustartunnat ovat lisääntyneet Satakunnan hyvinvointialueella. Satasairaalan yhteispäivystys on ruuhkautunut, ja Satasairaalan erikoissairaanhoidon vuodeosastot sekä eri puolilla Satakuntaa sijaitsevat perustason vuodeosastot ovat kuormittuneita. Kuormitustilanne vaikuttaa asiakkaiden hoitopaikkajärjestelyihin ja päivystystoimintaan.

Kun asiakkaan erikoissairaanhoidon vuodeosastojakso Satasairaalassa päättyy, pyritään hänet aina siirtämään asuinpaikkaa lähinnä sijaitsevaan perustason jatkohoitopaikkaan. Tällä hetkellä se ei kuitenkaan ole aina mahdollista, ja näissä tapauksissa asiakas ohjataan jatkohoitoon jollekin toiselle hyvinvointialueen vuodeosastolle. 

Näin turvataan se, että välitöntä kiireellistä erikoissairaanhoitoa tarvitsevat potilaat pääsevät Satasairaalan vuodeosastolle potilastuvallisuuden vaarantumatta.

Päivystys on ruuhkautunut, soita aina 116 117 ennen päivystykseen lähtemistä

Hakeudu päivystykseen vain sellaisen äkillisen sairauden tai vamman vuoksi, joka vaatii välitöntä lääkärinhoitoa samana päivänä. Ennen päivystykseen hakeutumista soita aina ensin maksuttomaan Päivystysapunumeroon 116 117. Palvelu on tarkoitettu kiireellisiin, ei-hätätilanteisiin, erityisesti päivystysaikana. Ammattilainen arvioi hoidon tarpeen ja antaa sinulle toimintaohjeita.

Vakavissa, ambulanssia vaativissa tapauksissa, kuten esimerkiksi rintakipu ja vaikea hengenahdistus, soita hätänumeroon 112.