Siirry sisältöön

Vammaispalveluiden päiväaikaisten toimintojen maksut ja muut palkkiot 1.1.2023 alkaen

Uutinen

Satakunnan hyvinvointialue on yhdenmukaistanut työosuusrahan maksamisperusteet asiakkaiden tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen kohtelun toteutumiseksi. Korvauksia, asiakasmaksuja ja palkkioita on hyvinvointialueen aluehallituksen päätöksellä 12.12.2022 yhdenmukaistettu, ja tämän vuoksi etuudet ovat joiltakin osin muuttuneet.

Avotyötoiminnan osalta työosuusrahakorvaukseksi on päätetty 12 euroa / toimintapäivä, ja päätös tasasi kaikkien paikkakuntien avotyötoiminnasta maksettavan korvauksen saman suuruiseksi. Avotyötoiminnassa olevia asiakkaita on noin 170.

Työtoiminnan työosuusrahoihin on tullut muilta osin muutoksia. Tällä hetkellä 5 euron työosuusrahaa / toimintapäivä maksetaan työtoimintakeskuksissa vain alihankintatilaustöihin osallistuville. Tilaajina toimivat esimerkiksi yritykset ja yksityiset henkilöt.

Aiemmin työosuusrahaa on maksettu alihankintatyön lisäksi myös muusta työ- ja päivätoiminnasta, esimerkiksi myyntiin tehtävistä käsitöistä (esim. matonkudonta, puutyöt) ja esimerkiksi piha-alueiden kunnossapidosta.

Työosuusrahojen saajien pääasiallisena tulona on eläke.

Päiväaikaisten toimintojen maksut ja muut palkkiot 1.1.2023 alkaen

Työosuusraha avotyö / sijoitettu toiminta  12 € / toimintapäivä
Kuntouttava työtoiminta / työosuusraha (toimintakeskus)9 € / toimintapäivä
Työosuusraha / alihankintatyö5 € / toimintapäivä
Matkakorvaus (itse ajaen)0,33 € / km

Työtoimintaa tehdään hyvinvointialueen omissa päiväaikaisen toiminnan yksiköissä sekä ostopalveluyksiköissä, joita on ympäri Satakuntaa.