Siirry sisältöön

Ulvilan terveyskeskuksen vuodeosasto siirtyy Satasairaalaan 22.5.2024

Uutinen

Satakunnan hyvinvointialueen aluehallitus päätti kokouksessaan 12.3.2024, että Ulvilan terveyskeskuksen vuodeosaston toiminta siirretään Satasairaalaan. Siirto on osa palveluverkkosuunnitelmaa, jonka hyvinvointialueen aluevaltuusto hyväksyi kokouksessaan 11.12.2023. Ulvilan terveyskeskuksen vuodeosasto on toiminut akuuttina terveydenhuollon 28 paikkaisena vuodeosastona.

Vuodeosasto muuttaa Satasairaalaan 22.5.2024 ja sen uusi nimi on perustason osasto Satasairaala 1. Osasto muuttaa M-rakennuksen 4.  kerrokseen. Osaston puhelinnumero 044 7010503 säilyy ennallaan.

Osaston uusi sijainti Satasairaalassa ja siltaosaston läheisyydessä varmistaa henkilöstöresurssin saatavuuden osastojen välillä esimerkiksi äkillisissä poissaolotilanteissa, ja lisää siten potilas- ja henkilöstöturvallisuutta. Sijainti mahdollistaa myös aikaisempaa vaativampien potilaiden hoidon Satasairaalan yleislääkäripäivystyksen avulla, sujuvamman siirron erityistason osastolta perustason osastolle ja kotiutuksen myös viikonloppuisin, mikä lyhentää osastojaksojen pituutta.

Siirron myötä osaston uusi paikkaluku 25. Osaston siirrosta syntyy säästöä noin 390 000 euroa.

Osaston uusi sijainti on vain noin kymmenen kilometrin etäisyydellä nykyisestä sijainnista. Porin ja Ulvilan väliset joukkoliikenneyhteydet toimivat myös viikonloppuisin.