Siirry sisältöön

Satasairaalan uuden S-rakennuksen valmistuminen häämöttää

Uutinen

Porin Tiilimäen sairaalakampukselle nousseen Satapsykiatrian uudisrakennuksen rakennus- ja viimeistelytyöt ovat loppusuoralla. 

Satapsykiatrian rakentaminen käynnistyi huhtikuussa 2021 ja tällä hetkellä menossa ovat rakennuksen viimeistelytyöt.

Rakennus valmistuu osaksi Tiilimäen sairaalakampusta, jolloin suurin osa erikoissairaanhoidon mielenterveyspalveluista muuttaa saman katon alle. S-rakennukseen sijoittuvat kaikki psykiatrisen erikoissairaanhoidon palvelut lukuun ottamatta Kankaanpään, Rauman ja Harjavalta-Huittisten poliklinikoita. 

S-rakennuksen valmistuminen ja mielenterveyspalveluiden yhdistyminen somaattisen erikoissairaanhoidon läheisyyteen on suuri toiminnallinen siirtymä. 

– Psykiatrian näkökulmasta tämä on valtava muutos, kun useiden yksiköiden toimintakulttuurit yhdistetään, sanoo ylihoitaja Jussi Hänti

Hänti kertoo, että kyseessä ei pelkästään ole Harjavallan sairaalan muutto, vaan yksiköiden toimintaa muualtakin Satakunnasta siirtyy uuteen S-rakennukseen. 

– Mielenterveyspalveluita laaja-alaisesti on saatavilla pian saman katon alta. Myös sairaalakoulut yhdistyvät S-rakennuksen yhteyteen, Hänti kertoo.

Lähtökohtana on ollut rakentaa tulevaisuuden sairaala ja parantaa koko maakunnan mielenterveyspalveluita. 

Rakennus on suunniteltu erityisesti turvallisuuteen ja viihtyisyyteen huomiota kiinnittäen. Tilaratkaisut ovat ajateltu mahdollisimman monikäyttöisiksi ja helposti muunneltaviksi niin asiakkaille kuin henkilökunnallekin. 

Rakennustyöt ovat sujuneet aikataulussa ja budjetissa on pysytty. 

— Rakennus on sisätiloiltaan lähes valmis ja tällä hetkellä meneillään ovat tekniikan koeajot, kertoo rakennuttajajohtaja Jari Syystö

S-rakennuksen työmaalla ovat tehneet töitä päivittäin sadat ammattilaiset.

Pihatöiden viimeistely käynnistyy piakkoin ja rakennus luovutetaan Satapsykiatrin käyttöön toukokuun lopussa. Kesän aikana rakennusta varustellaan ja muutot toteutuvat viikkojen 36-41 aikana.

– Syksyllä meille on tulossa Avoimet ovet-tapahtuma, jossa satakuntalaiset pääsevät tutustumaan rakennukseen, iloitsee erikoissuunnittelija Kristiina Tynjälä