Siirry sisältöön

Satakuntalaiset saavat sosiaali- ja kriisipäivystysapua 5.6.2023 alkaen yhden numeron kautta

Uutinen

Kaikki Satakunnan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystystoiminta keskitetään maanantaista 5.6.2023 alkaen yhteen yksikköön. Asiakkaat tavoittavat jatkossa sosiaali- ja kriisipäivystyksen vuorokauden ympäri numerosta 02 623 4380. Aiemmin Satakunnassa on järjestetty sosiaalipäivystystä virka-ajalla kuntien omien sosiaalipalvelujen kautta ja virka-ajan ulkopuolella sosiaalipäivystyksestä on vastannut Satakunnan kuntien yhteinen sosiaalipäivystysyksikkö.

Sosiaali- ja kriisipäivystys on ammattilaisen antamaa apua sosiaalisessa hätätilanteessa tai kriisitilanteissa. Sosiaali- ja kriisipäivystyksellä varmistetaan, että kiireellisiä toimenpiteitä vaativissa tilanteissa sosiaalipalvelut ja akuutti kriisiapu ovat välittömästi asiakkaan saatavilla.

Sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa puhelinneuvontaa, ohjausta ja paikan päälle tulevaa apua muun muassa seuraavissa äkillisissä tilanteissa:

  • perhe- ja lähisuhdeväkivalta
  • rikoksen uhrin auttaminen
  • lastensuojelulliset asiat
  • huoli aikuisesta
  • vanhusten ongelmat
  • äkillinen tilapäismajoituksen tarve
  • onnettomuudet ja kriisit.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksessä työskentelee sosiaalityöntekijöitä ja kriisityöntekijöitä. Auttaminen tapahtuu usein yhteistyössä muiden viranomaisten tai toimijoiden, kuten ensihoidon ja poliisin kanssa. Sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa myös viranomaisille konsultaatio- ja virka-apua erilaisissa äkillisissä tilanteissa.

Silloin kun sosiaalipäivystyksen työntekijät ovat kiireellisellä työtehtävällä, heillä ei ole mahdollisuutta vastata asiakaspuheluihin. Tällöin puhelut ohjautuvat vastaajaan ja työntekijät soittavat asiakkaalle takaisin.

Kiireellistä apua vaativassa tilanteessa tulee aina soittaa hätänumeroon. Kiireettömissä asioissa saat palvelut ensisijaisesti oman asuinalueesi sosiaalipalveluista tai ikääntyneiden palveluista.