Siirry sisältöön

Satakunnan hyvinvointialueen lautakunnat ovat käynnistäneet työnsä

Uutinen

Satakunnan hyvinvointialueen kuusi lautakuntaa ja yksilöasioiden jaosto ovat aloittaneet toimintansa kevään 2023 aikana.

Hyvinvointialueella on hyvinvointialuelain mukaan oltava aluevaltuusto, aluehallitus, tarkastuslautakunta ja vaalilautakunta. Näiden lisäksi hyvinvointialueella voi olla muitakin lautakuntia ja jaostoja.

Satakunnan hyvinvointialueella on kuusi lautakuntaa: lasten, nuorten ja perheiden palvelujen lautakunta, aikuisten palvelujen lautakunta, ikääntyneiden palvelujen lautakunta, turvallisuuden ja varautumisen lautakunta, toimitilalautakunta sekä kuntayhteistyölautakunta.

Lautakunnat asetetaan valtuustokausittain, ja kussakin lautakunnassa on 16 jäsentä. Niiden toiminnan perustana ovat hyvinvointialueen strategia ja aluevaltuuston vuosittain hyväksymä talousarvio.

– Lautakunnat ovat kokoontuneet kevään aikana useamman kerran, ja keskeisimpiä käsiteltyjä asioita ovat olleet toiminnan esittely, talousasiat ja palveluverkkoselvitys. Käsiteltäväksi on tulossa syyskaudella muun muassa ensi vuoden talousarvio ja hyvinvointialueen toiminnan normaalikatsaukset, kertoo hallintojohtaja Anna Alarautalahti-Heurlin.

– Hyvinvointialue on uusi organisaatio ja sen toimielinten rooli hakee vielä muotoaan. Hyvinvointialueen lautakuntien rooli on erilainen suhteessa kuntien lautakuntiin, Alarautalahti-Heurlin lisää.

Lautakuntien lisäksi hyvinvointialueella on kuusijäseninen yksilöasioiden jaosto, joka käsittelee yksilöasioita koskevat oikaisuvaatimukset.

Lautakuntien esityslistat ja pöytäkirjat löytyvät osoitteesta: https://satakunnanhyvinvointialue.fi/paatoksenteko/