Siirry sisältöön

Satakunnan hyvinvointialue ottaa kokeiluun keikkatyösovelluksen 

Uutinen

Satakunnan hyvinvointialue ottaa kokeiluun Sotender-sovelluksen lähihoitajien ja sairaanhoitajien keikkatöiden välittämisessä. Sotender on keikkatöiden julkaisuun ja varaamiseen tarkoitettu helppokäyttöinen mobiilisovellus, josta vapaana olevat vuorot voi varata suoraan.

Tavoitteena on turvata riittävät hoitajaresurssit ja tarjota keikkatyöstä kiinnostuneille yhä laajemmat mahdollisuudet työskennellä eri yksiköissä. Kokeilun aikana Satakunnan hyvinvointialue tarjoaa sijaisuuksista kiinnostuneille mahdollisuutta työskennellä myös varahenkilöstössä. Varahenkilöstö on hyvinvointialueen omaa henkilöstöä, jota käytetään muun muassa äkillisiin lyhyisiin henkilöstövajeisiin eri yksiköissä.

– Sotender-sovelluksen kautta vuoroja voivat varata hyvinvointialueella jo tähänkin asti keikkatyötä tehneet ja 15.4. alkaen myös uudet keikkatyöstä kiinnostuneet ammattilaiset. Hyvinvointialueen varahenkilöstön esihenkilöt haastattelevat jokaisen sijaisen ja tarkastavat hänen pätevyytensä tehtäviin. Samalla voidaan keskustella mahdollisuuksista työskennellä varahenkilöstössä henkilön kiinnostuksen mukaan, kertoo rekrytointipäällikkö Satu Tuoriniemi.

Sovelluksen käyttökokeilu on aloitettu erityis- ja sairaalapalveluiden perustason hoito-osastoilla Raumalla, Porissa ja Eurajoella sekä ikääntyneiden palvelujen asumispalveluissa, arviointi- ja kuntoutusyksiköissä ja kotihoidossa Porissa ja Raumalla. Kokeilusta saatavien kokemusten myötä sovelluksen käyttöä voidaan laajentaa eri alueille ja ammattiryhmiin.

Sovelluksen kautta keikkatyön vastaanottaneet työllistyvät työsuhteeseen suoraan Satakunnan hyvinvointialueelle.  

– Haluamme tarjota keikkatyöntekijöille työtä joustavasti kunkin elämäntilanteeseen sopivasti. Keikkatyöntekijällä on mahdollisuus työskennellä useammassa häntä kiinnostavassa yksikössä ja näin kasvattaa samalla osaamistaan, sanovat vastuuyksikön päälliköt Katja Lehtonen ja Marika Meronen. 

Sotender-sovelluksen käyttökokeilu jatkuu Satakunnan hyvinvointialueella vuoden 2024 loppuun asti. Tavoitteena on luoda Satakunnan malli sijaishankintaan. Käyttökokeilu on osa hyvinvointialueen muutosohjelmaa.