Siirry sisältöön

Satakunnan hyvinvointialue on kolmanneksi houkuttelevin hyvinvointialue työnhakijoiden keskuudessa

Uutinen

Suomen suurin työnhakupalvelu Duunitori kokoaa vuosittain listan työnantajista, jotka ovat kiinnostaneet työnhakijoita eniten. Satakunnan hyvinvointialue oli työnhakijoiden keskuudessa kolmanneksi kiinnostavin kaikista 21 hyvinvointialueesta. Se edelle nousivat ainoastaan Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson hyvinvointialueet.

Kiinnostavimmat työnantajat -lista paljastaa työnhakijoiden näkökulmasta houkuttelevimmat työpaikat. Listalle nousevat työnantajat, joiden ilmoitukset ovat keränneet eniten lukukertoja Duunitorilla viimeisen 12 kuukauden aikana. Sivustolla vieraillaan kuukausittain noin viisi miljoonaa kertaa, joten käynneistä kertyvä data antaa kattavan käsityksen siitä, mitkä työnantajat houkuttelevat työnhakijoita.

– Parhaat hyvinvointialueet pärjäävät kilpailussa myös yksityisille sote-alan toimijoille, jotka muuten pärjäävät keskimäärin julkista sektoria paremmin. Tyypillisesti erot selittyvät tavalla, jolla työnantaja viestii itsestään. Selkeys ja työnhakijalähtöisyys ovat ehdottomia valttikortteja, summaa Duunitorin johtava työnantajakuvakonsultti Lauri Vaisto.

– Suurin selittävä tekijä Satakunnan hyvinvointialueen sijoitukselle on pitkäjänteinen työ työnantajakuvan kehittämiseksi. Uskon hyvinvointialueiden olevan tällä hetkellä itsessään kiinnostavia jo pelkän uutuusarvonsa takia, mutta taustalla on varmasti myös alueellisia selittäviä tekijöitä, kuten vaikkapa edeltäjäorganisaatioiden maine, Vaisto lisää.

Maakunnan suurin työnantaja kiinnostaa hakijoita kauempaakin

Satakunnan hyvinvointialue on maakunnan suurin työnantaja. Hyvinvointialueella työskentelee noin 9 000 sosiaali- ja terveydenhuoltoalan sekä pelastustoimen ammattilaista. Hyvinvointialue tuottaa myös laajasti erilaisia tukipalveluita.

– Panostamme siihen, että osaavien ammattilaisten kiinnostavat urapolut ovat kuljettavissa hyvän arjen Satakunnassa. ​Meille on myös tärkeää taata jokaiselle työntekijällemme inhimillisesti kestävä ja merkityksellinen työ​, Satakunnan hyvinvointialueen rekrytointipäällikkö Satu Tuoriniemi korostaa.

– Kiinnostavimmat työnantajat -listan tulokset viittaavat siihen, että arvomme vetoavat työnhakijoihin, ja olemme onnistuneet erottumaan muista hyvinvointialueista, Tuoriniemi iloitsee.

Hakijoita tulee paljon myös maakunnan ulkopuolelta. 

– Hyvä junayhteys helpottaa työssäkäyntiä hieman kauempaakin.

– Suurena työnantajana meillä on myös laaja sisäinen koulutustarjonta, jota työnhakijat arvostavat. Mahdollisuudet ammatilliseen kehittymiseen ovat siis hyvät. Teemme myös tiivistä yhteistyötä alueen oppilaitosten kanssa, joten moni aloittaa urapolkunsa meillä jo harjoittelusta.

Satakunnan hyvinvointialue kehittää hakuprosessiaan koko ajan. Parhaillaan työn alla on ensi vuoden kesärekrytointikampanja, joka starttaa tammikuussa 2024.

Kiinnostavimmat työnantajat -lista pohjautuu 1.7.2022–30.6.2023 julkaistuihin työpaikkailmoituksiin. Datasta on poistettu esimerkiksi ilmoitusten maksullinen markkinointi. Yksikään työnantaja ei ole maksanut listalle pääsemisestä tai osallistunut sen tuottamiseen.

Tutustu meihin työnantajana ja selaa avoimia tehtäviä.