Siirry sisältöön

Säkylän suun terveydenhuollossa otetaan käyttöön korvaava järjestelmä – viikon 3 ajat joudutaan myös siirtämään 

Uutinen

Säkylän kuntaan 18.12.2022 kohdistuneen kyberhyökkäyksen aiheuttamat vaikutukset tietojärjestelmissä ja toiminnassa näkyvät edelleen. Tästä syystä Säkylän suun terveydenhuollon palveluiden asiakkaille varattuja aikoja on jouduttu siirtämään. Aiemmin ilmoitetun ajanjakson lisäksi ajat joudutaan siirtämään myös viikolta 3. 

Pyydämme asiakkaita, joiden vastaanottoaika on 3.-20.1.2023 välisenä aikana, ottamaan yhteyttä Säkylän hammashoitolan ajanvaraukseen puhelimitse 050 554 3571 arkisin klo 10.00 – 15.00 välisenä aikana ajan siirtämiseksi. Mikäli asiakas on jo ottanut yhteyttä uuden ajan saamiseksi, uutta yhteydenottoa ei tarvita. 

Säkylän suun terveydenhuollossa otetaan käyttöön korvaava järjestelmä perjantaina 20.1. ja asiakkaita aletaan vastaanottaa maanantaina 23.1.

Pahoittelemme asiakkaille aiheutuvaa haittaa.  

Säkylän kunnan tiedotteen mukaan kyberhyökkäyksen torjunta ja sen vaikutusten selvittelytyö on pääosin saatu valmiiksi. Kunnan tiedossa ei ole, että sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietoja olisi vuotanut ulkopuolisille. 

Poliisi tutkii tapahtunutta yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa, ja viestii asiasta erikseen. Säkylän kunta on poliisin lisäksi ilmoittanut tapahtuneesta säädösten mukaisille viranomaisille.