Siirry sisältöön

Sähkökatko Siikaisten, Merikarvian ja Pohjois-Porin alueilla – Tilanteesta ei ole aiheutunut vaaraa

Uutinen

Siikaisten, Merikarvian ja Pohjois-Porin alueilla on jatkunut pitkällinen sähkökatko Lankosken Sähkön alueella. Sähkö on ollut poissa joissakin paikoissa alueella keskiviikosta alkaen ja joissakin paikoissa torstaista alkaen. Pitkä sähkönjakelun häiriö voi muun muassa vaikuttaa tietoliikenneverkon toimintaan ja vesihuoltoon.

Satakunnan hyvinvointialueen palvelutuotanto toimii alueella normaalisti.

Siikaisten alueella on vielä noin 500 taloutta ilman sähköä. Merikarvian ja Pohjois-Porin osalta tilannetta selvitellään.

Siikaisten kunnantuvalta voi noutaa vettä omaan astiaan perjantaina 24.11.2023. Kunnantupa on poikkeuksellisesti auki klo 19.00 asti.

Isommissa tarpeissa (tuotantoeläinten vesihuolto, aggregaatit yms.) ole etukäteen yhteydessä Siikaisten kunnan tekniseen johtajaan Anne Järvenrantaan. Puh. 044 720 1028.

Jos kodin olosuhteet ovat sellaiset, että siellä on vaikea pärjätä, ole yhteydessä Satakunnan sosiaali- ja kriisipäivystykseen. Puh. 02 623 4380. Hätätilanteessa soita 112.

Sähkökatkon vaikutuksia selvitetään parhaillaan. Satakunnan hyvinvointialue on käynnistänyt yhdessä Siikaisten, Merikarvian ja Porin kanssa tarvittavia toimenpiteitä tilanteen normalisoimiseksi. Sähkökatkoksen vuoksi tämä tiedote ei välttämättä tavoita kaikkia kotitalouksia, joissa sähkönjakelu on keskeytynyt. Tällaisissa tilanteissa yhteisöllisyys ja toisista huolehtiminen korostuvat, joten pyydämmekin asukkaita mahdollisuuksiensa mukaan tiedustelemaan läheisten ja ystävien avuntarvetta.

Tilanteen etenemistä voi seurata Satakunnan hyvinvointialueen internetsivuilta sekä kuntien internetsivuilta ja sosiaalisen median kanavista.

Tilanteesta ei ole toistaiseksi tiedossa aiheutunutta vaaraa Satakunnan hyvinvointialueen toiminnalle tai turvallisuudelle. Henkilövahinkoja ei ole aiheutunut. Tiedotamme lisää heti tilanteen tarkentuessa.

Lisätietoja:
Sosiaali- ja kriisipäivystysnumero 02 623 4380.