Siirry sisältöön

Saattohoidon vapaaehtoistoimijoiden infotilaisuudet 

Uutinen

Millaista olisi toimia vapaaehtoisena kotisairaalassa saattohoitopotilaiden ja palliatiivisten potilaiden tukena? Millaisia ovat vapaaehtoisen roolit, tehtävät ja vastuut sekä millainen on yleisesti vapaaehtoistoiminnan malli? 

– Parhaimmillaan toisen ihmisen rinnalla kulkeminen lisää merkityksellisyyttä myös vapaaehtoiselle itselleen. Ajan antaminen omana itsenään on arvokasta ja luottamuksen saaminen vahvistaa kiitollisuuden tunnetta, sanoo palliatiivinen konsultoiva hoitaja Marianne Simulainen.

– Ajan merkitys korostuu, kun sitä miettii tekojen ja antamisen näkökulmasta. Löytyisikö sinulta sitä kuitenkin tässä hektisessä maailmanmenossa sellaiselle, jonka aika on vääjäämättä käymässä vähiin? Vapaaehtoisena voit läsnäololla ja kiireettömyydellä antaa henkistä tukea, turvaa, lohtua ja seuraa elämän loppuvaiheessa olevalle. Tulethan kuulemaan lisää, jos jäit miettimään asiaa, rohkaisee sairaanhoitaja Sonja Pakkanen. 

Kotisairaalan vapaaehtoistoiminnan infotilaisuudet: 

  • ke 20.9. klo 18-19 Rauman seurakunta Kuappla (Jokiranta 5) 
  • ke 20.9. klo 18-19 Kirkko Porissa Maantiekatu 31 D-hallintorakennuksen auditorio (Palmu-Porin vieressä) 

Infossa saat hakemuksen, jolla voit hakea vapaaehtoiseksi. Palauta hakemuksesi 29.9. mennessä hakemuksessa olevaan osoitteeseen. Hakemusten perusteella vapaaehtoisiksi soveltuvat kutsutaan haastatteluun. Haastatteluissa vapaaehtoisiksi valitut koulutetaan toimintaan syksyn aikana.

Lisätiedot: 

Rauma (ja muut kunnat)
Osastonhoitaja Jonna Elovaara jonna.elovaara@sata.fi, 044 4032 748  
Diakoni Virve Järvinen virve.jarvinen@evl.fi, 044 769 1271 

Pori (ja muut kunnat)
Palliatiivinen konsultoiva hoitaja Marianne Simulainen marianne.simulainen@sata.fi, 044 701 1566  
Sairaalapastori Piia Pienimäki piia.pienimaki@sata.fi, 040 0309 635