Siirry sisältöön

PSOP palvelusetelijärjestelmän käyttöönoton aloitus siirtyy

Uutinen

Satakunnan hyvinvointialue on ottanut käyttöön PSOP palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän. Käyttöönotto tapahtuu vaiheittain vuoden 2023 loppuun mennessä. 

PSOP on otettu käyttöön huhtikuussa ikääntyneiden ympärivuorokautisen asumispalvelun ostopalvelussa. Kesäkuun aikana vammaisten asumispalveluiden ostopalvelut siirretään PSOP-järjestelmään.

Kesäkuun alussa oli tarkoitus ottaa käyttöön ensimmäiset palvelusetelit PSOP-järjestelmässä (yleislääkärin vastaanoton, suun terveydenhuollon ja kuntoutuksen palvelusetelit). Edellä mainittujen palveluseteleiden osalta käyttöönotto siirtyy syyskuulle. Myös muiden palveluseteleiden osalta käyttöönottoja suunnitellaan syys-lokakuulle 2023.

Elo-syyskuussa järjestetään PSOP-järjestelmään liittyviä palveluntuottajille suunnattuja infotilaisuuksia, joiden aiheina ovat palvelusetelituottajaksi hakeutuminen, palvelutapahtumien kirjaaminen ja maksuaineiston muodostuminen. Infotilaisuuksista uutisoidaan lisää erikseen.

Vanhat, kuntaorganisaatioiden palvelusetelijärjestelmät ovat sellaisinaan käytössä, kunnes uusi järjestelmä saadaan käyttöön. Jos aiemmin kuntaorganisaatioiden palvelusetelituottajana toiminut haluaa tarjota palveluita hyvinvointialueelle, tulee hänen hakeutua palvelusetelituottajaksi PSOP-järjestelmään.