Siirry sisältöön

PSOP palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän käyttöönotto

Uutinen

Satakunnan hyvinvointialue on ottanut käyttöön PSOP palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän. PSOP on otettu käyttöön huhtikuussa ikääntyneiden ympärivuorokautisen asumispalvelun ostopalveluissa ja kesäkuussa vammaisten asumispalvelun ostopalveluissa.

1.9.2023 alkaen PSOP otetaan käyttöön kotihoidon ostopalveluissa sekä seuraavissa palvelusetelipalveluissa: kotihoito, kuntouttava päivätoiminta, yhteisöllinen asuminen, sotaveteraanien ja sotainvalidien leskien ja sotaleskien palvelut, lapsiperheiden kotipalvelu ja henkilökohtainen apu.

Käyttöönottoon liittyen järjestetään edellä mainittujen palveluiden palveluntuottajille kaksi saman sisältöistä koulutustilaisuutta palvelusetelijärjestelmään liittyen.

Koulutukset järjestetään:
• Ti 22.8. klo 13–14 liity Teams-koulutukseen TÄSTÄ LINKISTÄ(siirryt toiseen palveluun)
• To 24.8. klo 13–14 liity Teams-koulutukseen TÄSTÄ LINKISTÄ(siirryt toiseen palveluun)

Koulutukset ovat saman sisältöisiä keskenään, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Koulutusten pääaiheena on palveluntuottajaksi hakeutuminen. Myöhemmin järjestetään koulutukset, joissa käydään läpi palvelutapahtumien kirjaaminen ja maksuaineiston muodostuminen. Palveluntuottajien tulee hakeutua PSOP-järjestelmään elokuun aikana, jotta palveluseteleitä voidaan myöntää uuden järjestelmän kautta 1.9. alkaen.

Loppuvuonna järjestetään lisää koulutustilaisuuksia muiden palveluiden palveluntuottajille, sitä mukaa kun palveluseteleitä siirretään PSOP järjestelmään. Loppuvuoden muista PSOP käyttöönotoista ja koulutuksista uutisoidaan lisää erikseen.