Siirry sisältöön

Potilastietojärjestelmät yhtenäistyvät keväällä 2025

Uutinen

Hyvinvointialueen laajuinen Lifecare-potilastietojärjestelmä yhtenäistää perusterveydenhuollon toimintaympäristöä ja edistää potilashoidon sujuvuutta.

Potilaan hoitoon liittyvät tiedot löytyvät saumattomasti perusterveydenhuollon ja erityis- ja sairaalapalveluiden yhteisestä järjestelmästä ensi vuonna 2025. Tämä helpottaa ammattilaisten työtä ja tiedonkulkua.

– Yhtenäinen järjestelmä tukee sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tavoitetta luoda yhdenvertaisempi palvelujen saatavuus, ICT-johtaja Leena Ollonqvist kertoo.

Lifecare on nykyisellään Satakunnan hyvinvointialueella jo laajasti käytössä kattaen perusterveydenhuollon osalta Porin, Rauman, Euran ja Pohjois-Satakunnan toimipisteet ja yksiköt. Lifecare laajenee kilpailutuksen myötä käyttöön myös Keski-Satakuntaan, Huittisiin ja Säkylään.

Hankinnan yhteydessä kilpailutettiin optiona kotihoidon toiminnanohjaus-, optimointi- ja mobiilijärjestelmät sekä sähköisen asioinnin palvelut. Näiden käyttöönotosta päätetään myöhemmin tiiviissä yhteistyössä muiden projektien, kuten digiasiointialustan ja sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmän käyttöönoton projektien kanssa.

2M-IT Oy:n järjestämän kilpailutuksen kautta valitun Lifecare-potilastietojärjestelmän toimittaa Tietoevry Oyj. Käyttöönoton projekti aloitetaan huhtikuussa. yhteistyössä hyvinvointialueen perusterveydenhuollon ammattilaisten, ICT-palveluiden, 2M-IT:n ja Tietoevryn kanssa.