Siirry sisältöön

Poliittisten mielenilmaukset vaikuttavat kela-taksipalveluihin torstaina 1.2.2024

Uutinen

Poliittiset mielenilmaukset näkyvät hyvinvointialueen palveluissa suurimmaksi osaksi vain kuljetuspalveluissa. Näillä näkymin sosiaali- ja terveyspalvelut sekä hyvinvointialueen sisäiset tukipalvelut saadaan hoidettua normaalisti. Vammaisten päivätoiminnassa voi tulla peruutuksia loppuviikon aikana.

Henkilökuljetukset

Ammattiliitto Pron mielenilmaus vaikuttaa hyvinvointialueen käyttämään 020202-kyydinvälitykseen torstaina 1.2.2024 seuraavien kuntien alueilla: Pori, Ulvila, Merikarvia, Rauma sekä Eura. Keskustaksin kyydinvälityspalvelut toimivat torstaina 1.2. normaalisti.

Kuljetusvälityksen asiakkailta toivotaan siirtämään sote-kuljetustilauksia muuhun päivään, jotka eivät ole välttämättömiä torstaina 1.2.

Kyydinvälitys pyrkii hoitamaan asiakkaiden palvelun käytettävissä olevilla resursseilla, mutta palvelut saattavat ruuhkaantua. 02020-palvelut keskittävät torstaina 1.2. kaikki resurssit asiakkaiden tilausten vastaanottoon. Lakkopäivänä ei käsitellä reklamaatioita ja asiakas- ja kuljettajaneuvonta on suljettuna.

02020-kyydinvälityspalvelua käyttäviä asiakkaita suositellaan lataamaan tilaussovelluksen ja hoitamaan kuljetuksen varaamisen sovelluksen kautta. Tällä vältetään ruuhkia asiakaspalvelussa lakkopäivänä.

Asiakkaat, jotka tarvitsevat kelataksikuljetusta torstaina 1.2. päästäkseen sovittuihin terveyspalveluihin tulee varautua ruuhkiin taksipalveluissa. Kannustamme asiakkaita kulkemaan palveluihin läheisen kyydillä tai varaamaan aikaa matkustamiseen ja taksikuljetuksen odottamiseen. Mikäli asiakkaan on mahdollista kulkea joukkoliikenteellä, niin linja-autoliikenne kulkee normaalisti torstaina 1.2.

Perjantaina 2.2. seisahtuu linja-auto- ja junaliikenne, mikä aiheuttaa vastaavasti ruuhkaa taksipalveluissa. Suosittelemme asiakkaita varamaan aikaa liikkumiselle myös perjantaina 2.2. tai liikkumaan palveluihin läheisen kyydillä.

Ateriakuljetukset

Lakko ei vaikuta ateriakuljetuksiin, sillä kuljetuksia tekevä Posti Kuljetus Oy on rajannut ateriakuljetukset työtehtäviksi, jotka on rajattu lakon ulkopuolelle.

Asiakasposti

Kuljetusalan lakko voi aiheuttaa muutaman päivän viivästystä asiakas- ja potilaskirjeiden postitukseen.