Siirry sisältöön

Pihlavan asukastupa – olet tervetullut

Uutinen

Pihlavan asukastupa on meriporilaisten kohtaamispaikka, jonne kaikki ovat tervetulleita. Asukastuvalla voi tavata tuttuja, nauttia edullisen kahvion antimista tai lukea päivän lehden. Sen lisäksi on tarjolla tukea arjen hallintaan, vaikka oman arkirytmin korjaamiseen.

Kohtaamisia, tukea, monipuolista toimintaa…

Asukastupaa ylläpitää hyvinvointialueen työkyvyn tuen palvelut ja se sijaitsee osoitteessa Harry Gulichsenintie 3, Pori. Samassa liikekeskuksessa toimii myös apteekki ja kuntosali. Asukastuvalla on tarjolla monenlaista toimintaa ja myös keskusteluapua. Sosiaaliohjaajan kanssa voi jutella luottamuksellisesti ja hän ohjaa tarvittaessa oikeiden palveluiden piiriin. Työssä kuntoutumista on mahdollista myös järjestää, sillä asukastuvalla on monenlaista tehtävää.

Asukastuvalla on kierrätyspiste, jonne voi tuoda ja josta voi hakea ilmaiseksi vaatteita, kirjoja, lehtiä, astioita ja muita pienesineitä. Päivän lehden lisäksi uutisia voi lukea vaikka netistä, sillä asukastuvalla voi käyttää tietokonetta veloituksetta.

Asukastupa kannustaa omasta kunnosta huolehtimiseen. Liikkumiseen tsemppausta on tarjolla perjantaisin, kun käydään yhteisellä lenkillä. Tiistaisin käydään porukalla omakustanteisesti kuntosalilla. Samalla toiveena on, että jokainen löytää itselleen treenikaverin, jonka kanssa on helppo jatkossakin lähteä salille.

Reissut ja tapahtumat kuuluvat myös asukastuvan arkeen. Luonto on meri-porilaisten sydäntä lähellä ja siksi retkeily Yyterissä ja Mäntyluodossa on varsin tavallista. Joskus saatetaan lähteä kotiseuturetkelle jonnekin päin Satakuntaa tai järjestää tapahtuma yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa. Kesäisin esimerkiksi Pihlavassa on ohjelmallinen telttatapahtuma, jossa tarjotaan myös lounas.

…vatsantäytettä ja hyväntekeväisyyttä

Valokuvassa värikkäitä sukkia ja muita vauvaperheille neulottuja lahjoitustuotteita.
Meriporilaisille vauvaperheille lahjoitettuja neulomuksia.

Kahviossa on kuumien juomien lisäksi tarjolla edullista kastamista. Herkullisia täytettyjä sämpylöitä löytyy aina, ja jos hyvä tuuri käy, asukastuvalla on leivottu vaikka pannaria tai keitetty kattilallinen puuroa. Asukastuvalla on tarjolla aamiaista, ja yhteinen ruokahetki kerääkin mukavasti väkeä saman pöydän ääreen.

Iltapäivisin jaetaan alueen kouluista yli jäänyttä ruokaa. Se on mukava tapa vähentää ruokahävikkiä ja samalla se tuo taloudellista tukea ruuanhakijoiden arkeen – kaikki hyötyvät. Perjantaisin jaetaan myös kauppojen lahjoittamia elintarvikkeita, joita Elämän Eliksiiri toimittaa asukastuvalle.

Asukastuvan kävijöiden halusta tehdä hyväntekeväisyystyötä on jo lähes 10 vuotta sitten lahjoitettu ensimmäiset villasukat ja vauvanpeitot Pihlavan äitiys- ja lastenneuvolaan. Vuosien varrella muun muassa villasukkia on lahjoitettu myös kouluihin, ikäihmisten palvelutaloihin ja monille muille yhteistyökumppaneille.

Tuu joskus käymään.