Siirry sisältöön

Penkkilenkki – ikäihmisten ulkoilutapahtuma

Tapahtuma

Penkkilenkissä muutaman kilometrin pituisen reitin varrelle on sijoiteltu erilaisia ohjelmapenkkejä, joissa voi levähtää ja nauttia kulttuuriohjelmasta tai esimerkiksi osallistua liikuntahaasteisiin. Reitti on esteetön ja se sopii myös pyörätuolilla kuljettavaksi.


Aika:
23.5.2023 12:00 - 23.05.2023 14:00
Paikka:
Pori, keskusta-alue
Kohderyhmä:
Ikääntyneet
Järjestäjä/Kouluttaja:

Ikäystävällinen Pori -hanke, Satakunnan hyvinvointialue, Porin kaupunki

Penkkilenkki kutsuu liikkumaan ja nauttimaan kulttuurista Poriin

Satakunnan hyvinvointialueen Ikäystävällinen Pori -hanke sekä Porin kulttuuri- ja liikuntapalvelut ovat yhdistäneet voimansa ja järjestävät Penkkilenkki-ulkoilutapahtuman 23.5. Porin keskustassa., Tapahtumassa yhdistyy liikkuminen ja kulttuurituokiot sekä ulkoilu kevätsäässä. Tapahtuma on suunnattu ikääntyneille asukkaille. 

Penkkilenkissä muutaman kilometrin pituisen reitin varrelle on sijoiteltu erilaisia ohjelmapenkkejä, joissa voi levähtää ja nauttia kulttuuriohjelmasta tai esimerkiksi osallistua liikuntahaasteisiin. Reitti on esteetön ja se sopii myös pyörätuolilla kuljettavaksi.

Penkkilenkin voi aloittaa itselleen sopivasta ohjelmapenkistä ja reitin voi kiertää haluamassaan järjestyksessä. Vierailuaika yhdellä ohjelmapenkillä vaihtelee kahden ja viiden minuutin välillä.

Penkkilenkin kartan löytää ohjelmapenkeiltä ja verkosta

Penkkilenkin karttoja on jaossa jokaisella ohjelmapenkillä tapahtuman aikana. Lisäksi kartta löytyy tästä linkistä hyvinvointialueen sivuilta. Penkkilenkin kartta toimii samalla osallistumisen leimakorttina ja viidellä ohjelmapenkillä leimatun kartan avulla voi lunastaa itselleen pullakahvit. Yksi leimakortti riittää koko seurueelle.

Penkkilenkki-ulkoilutapahtuma järjestetään keskiviikkona 23.5. klo 12-14. Tilaisuuden vastaa Ikäystävällinen Pori -hanke. Tutustu Penkkilenkki-ulkoilutapahtuman karttaan.

Penkkilenkki-tapahtuman kartta Porin keskustasta. Kartalla merkitty seitsemän penkkiä, joilla tapahtuu eri teemoja.
Penkkilenkin kartta

Seitsemän ohjelmapenkkiä täynnä toimintaa

Historia- ja taidepenkki. Eteläpuiston pohjoispää, tiiliveistos Porin portti.
Historia- ja taidepenkilläoppaina ovat Porin museoista Carita Tulkki (Satakunnan Museo) ja Mirja Ramstedt-Salonen (Porin taidemuseo). Penkillä kuullaan kaupungin ja puistojen historiasta sekä Per Kirkebyn (1938-2018) Tiiliveistoksesta (Porin portti), 1993.

Hiljaisuuden penkki. Seurakuntakeskus, Itäpuisto 14.
Hiljaisuuden penkillä diakoni Pirjo Ojavalli.
1.Lue hiljaa itseksesi lyhyet tekstit ja rukoukset.
2.Ratko sitten pieni visailu.

Musiikkipenkki. Promenadikeskus, Yrjönkatu 17.
Rakastu musiikkiin! Tervetuloa seuraamaan Pori Sinfoniettan Nuoret solistit -konsertin harjoituksia Promenadisaliin. Promenadikeskuksen aulassa voit lisäksi tutustua orkesterin tuleviin konsertteihin ja osallistua lippuarvontaan.

Runopenkki. Pohjoispuisto,
Istahda hetkeksi ja uppoudu runoon. Runopenkillä pääset hetkeksi rauhoittumaan mielikuvien maailmaan kiireettä ja kiiruhtamatta. Tule avoimin mielin ja anna sanojen viedä. Runoilemassa Arja Palonen, runopenkkiä emännöi Heli Leppäniemi. Runopenkin toteuttaa Porin kirjasto.

Tietovisapenkki. Eetunaukio, Itäpuisto 4. Pienimuotoinen tietokilpailu vapaaehtoistoiminnasta. Lisäksi pisteellämme on myös infoa ikääntyneiden toiminnasta ja palveluista sekä vapaaehtoistoiminnasta. Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisa.

Jumppapenkki. Raatihuoneenpuisto, Teatterikatu 7.
Tule osallistumaan pieneen jumppahetkeen ja kuuntelemaan minkälaisia ryhmiä ja toimintaa Porin liikuntapalveluilla on ikääntyneille tarjota. Eira Tervaselkä, Porin liikuntapalvelut

Kahvipenkki. Raatihuoneenpuisto, Teatterikatu 7.
Penkkilenkkikartta toimii samalla osallistumisen leimakorttina ja kuudella ohjelmapenkillä leimatun kartan avulla voi lunastaa itselleen pullakahvit Ikäystävällisen Porin hankkeen tarjoamana.