Siirry sisältöön
Palvelu

Toimintakeskus Toimari  

Toimintakeskus Toimari

Toimintakeskus Toimari

Toimintakeskus Toimari tarjoaa päiväaikaista toimintaa kehitysvammaisille sekä muille erityistä tukea tarvitseville. Toimintakeskus Toimarissa järjestetään päiväaikaisena toimintana työtoimintaa, päivätoimintaa, vaikeavammaisten päivätoimintaa, sekä erityislasten iltapäivähoitoa. Yksikössämme on kuusi ryhmää. Toiminnan tavoitteena on tukea asiakkaan toimintakykyä ja arjessa tarvittavia taitoja. Lisäksi Toimarissa järjestetään viikoittain asiakaskokouksia, jossa suunnitellaan asiakaslähtöisesti koko talon yhteistä toimintaa, kuten esimerkiksi liikunta- ja toimintaryhmiä.  

Paperipaja 

Paperipajassa tehdään työtoimintana erilaisia alihankintatöitä. Työtehtävät ovat vaihtelevia: laskemista, lajittelua, pussittamista sekä pakkaamista.

Verstas

Verstaalla tehdään työtoimintana alihankintatöitä. Työtehtävänä on kuparimallien valmistelua ja pakkaamista. Verstas toimii Taitopajan yhteydessä.

Taitopaja 

Taitopajassa järjestetään asiakkaiden taitoja vastaavaa työtoimintaa käsityöpainotteisesti ja yksilöllisten taitojen mukaan.  Taitopajassa valmistetaan myyntiin meneviä tuotteita muun muassa kutomalla, virkkaamalla, ompelemalla ja painamalla kankaita.

Keittiö

Keittiö on yksi osa työtoimintaa. Keittiössä ohjaajan kanssa työskentelee vaihtelevasti eri työtoiminnan asiakkaat. Työtehtäviin kuuluu alkuvalmistelut, ruoan esille laitto, tiskaus sekä keittiön siisteydestä huolehtiminen.

Päivätoiminta 

Päivätoiminnassa järjestetään erilaista toimintaa asiakkaiden mielenkiinnon ja toimintakyvyn mukaisesti. Päivätoiminta on esimerkiksi askartelua, liikuntaa, luovaa toimintaa, koritehtäviä ja arjen taitojen harjoittelua esimerkiksi: ruokasalin pöytien pyyhintä ja erilaiset siivoustehtävät.

Koululaisten iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoiminnassa järjestetään mielekästä ja vapaamuotoista toimintaa kouluikäisille erityispiirteisille lapsille. Toimarissa lapsilla on mahdollisuus tehdä läksyt ohjaajien kanssa. Lasten kanssa harjoitellaan erilaisia arjen askareita muun muassa välipalan valmistamista. Lisäksi iltapäivätoiminnassa on järjestettyjä tuokioita, kuten askartelua, liikuntaa ja satuhetkiä. Lapsilla on myös mahdollisuus vapaaseen leikkiin ja ulkoiluun päivittäin. 

Puhelin