Siirry sisältöön
Palvelu

Merikarvian työkeskus

Merikarvian työkeskus

Merikarvian työkeskus järjestää kehitysvammaisille työ- ja viriketoimintaa. Työkeskuksessa tehdään alihankintatöinä erilaisia kokoonpano- ja pakkaustöitä. Päivittäin harjoittelemme ja ylläpidämme fyysisistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä. Leivomme, askartelemme, lenkkeilemme, käymme uimassa ja kuntosalilla sekä teemme opinto- ja virkistysmatkoja.

Työhönvalmennus

Työhönvalmennus on yrityksissä ”mittatilauksena” järjestettyä työtä, joka vastaa henkilön suorituskykyä ja muita edellytyksiä. Työhönvalmennus ei ole työsuhteista palkkatyötä, vaan kuntoutustavoitteista asiakassuhteeseen perustuvaa toimintaa. Työhönvalmennusta voi saada myös, kun tarvitsee tukea avoimille markkinoille työllistymiseen. Työhönvalmennuksessa työvalmentaja tukee ja ohjaa asiakasta hänen tarpeidensa mukaan, sekä käy työpaikkakäynneillä. Työvalmentaja tarjoaa myös tukea työnantajalle asiakkaan työskentelyyn liittyvissä asioissa.

Avotyöntekijä saa: työosuusrahan 12€/toimintapäivä, avotyöpaikan ja räätälöidyt työtehtävät, sisältöä arkeen, työvalmentajan palvelut, tuen ja ohjauksen työtehtäviin, matkat avotyöpaikalle, vakuutuksen työmatkoille ja työpäivän ajaksi.

Tuettu työ

Tuettu työ on vammaisten henkilöiden työllistämisen menetelmä. Sen tarkoituksena on etsiä työvalmentajan tukemana vastaanottava työpaikka, minkä jälkeen suunnitellaan ja toteutetaan työllistymisen kannalta tarpeelliset ohjaukselliset ja taloudelliset tukitoimet.

Tuetun työllistymisen menetelmä on vaihtoehto perinteiselle kuntoutusmallille. Kuntoutuja ensin valmentautuu mahdollisimman päteväksi työnhakijaksi. Tarvittaessa tämän jälkeen tuetaan hänen työllistymistään. Tuetussa työssä vammainen henkilö on työsuhteessa työnantajaan. Työssä ollessa työnantajalla sekä työntekijällä on mahdollisuus työvalmentajan tukeen.

Työvalmentaja

Työvalmentaja on valmentaja, joka tukee asiakkaiden/valmentautujien työkykyä työ- tai avotyötoiminnan työpaikalla.

Puhelin