Siirry sisältöön
Palvelu

Merihelmi 

Merihelmi on pienryhmäkoti, joka on perustettu toukokuussa 2020. Merihelmessä on kaksi solua eli osaa, joiden nimet ovat Tyyrpuuri ja Paapuuri. Kummassakin solussa on neljä asuntoa, yhteinen oleskelutila ja keittomahdollisuus. Merihelmi sijaitsee aivan Merikarvian keskustassa lähellä palveluita.  

Merihelmi sijaitsee Merikarvian kunnassa meren lähellä. Merikarvialla on monenlaisia mahdollisuuksia harrastaa. Aivan Merihelmen lähellä on kauppa, uimahalli, jäähalli, kirjasto ja kahviloita.  

Toiminta  

Merihelmen henkilökunta kohtaa ja tukee jokaista asiakasta yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. Saat siis olla oma itsesi ja tuemme sinua parhaalla taidollamme.  

Merihelmi on koti, jossa voit elää itsesi näköistä elämää. Saat suunnitella ja tehdä arkiaskareita, joita voivat olla esimerkiksi siivous ja kaupassa käynti. Voit tehdä näitä asioita juuri sen verran kun osaat ja jaksat. Meille on tärkeää, että saat tehdä itse ja saat olla mukana päättämässä omista asioistasi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse selviytyä tästä kaikesta yksin, vaan henkilökunta tukee ja ohjaa sinua.  

Merihelmessä on kerran viikossa asiakkaiden oma kokous. Kokouksessa voit kertoa meille toiveitasi. Voit ehdottaa retkiä tai tapahtumiin osallistumista tai kertoa meille, että miten henkilökunta voisi tehdä työnsä vieläkin paremmin.  

Merikarvialla on oma työtoimintakeskus, jossa sinun on mahdollista käydä töissä. Voit olla mukana myös kansalaisopiston toiminnassa. Teemme yhdessä retkiä lähelle ja kauemmaksi. Voit osallistua retkille ja muuhun toimintaan, jos haluat.  

Yhteystiedot

Osoite: Näsintie 8, 29900 Merikarvia  
Yksikön esihenkilö: Mira Salonen 044 701 2662 mira.salonen@sata.fi(avautuu uuteen ikkunaan)  
Tyyrpuuri: 050 473 5269 Paapuuri: 050 4735267 merihelmi@sata.fi(avautuu uuteen ikkunaan)