Siirry sisältöön
Palvelu

Länsi-Säkylän toimintakeskus 

Länsi-Säkylän toimintakeskus

Päiväaikainen toiminta

Länsi-Säkylän toimintakeskus sijaitsee luonnonläheisellä alueella Säkylän Karhusuolla. Työtoiminta ja päivätoiminta ovat samassa pihapiirissä, mutta eri rakennuksissa.

Toimintakeskuksella toteutetaan päiväaikaista toimintaa kehitysvammaisille tai muuten erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Toiminnan tavoitteina on asiakkaiden toimintakyvyn tukeminen ja ylläpitäminen erilaisia keinoja hyödyntäen. Toimintakeskuksella huomioidaan asiakkaiden omat toiveet, vahvuudet ja taidot. Toimintakeskuksella muun muassa:
· Ulkoillaan
· Tehdään alihankintatöitä
· Tehdään käsitöitä ja valmistetaan myyjäistuotteita
· Rentoudutaan
· Järjestetään aistihetkiä ja virikkeellistä toimintaa
· Harjoitellaan arjen taitoja
· Ylläpidetään sosiaalisia suhteita.

Sijoitettu toiminta

Keväällä 2024 olemme saamassa uuden sosiaaliohjaajan, joka tekee työhönvalmennusta. Sosiaaliohjaaja toimii Länsi-Säkylän toimintakeskuksen alaisuudessa. Sosiaaliohjaaja työskentelee Säkylän, Euran ja Eurajoen sijoitetun toiminnan asiakkaiden kanssa.

Sijoitettu toiminta on yrityksissä ”mittatilauksena” järjestettyä työtä, joka vastaa henkilön suorituskykyä ja muita edellytyksiä. Sijoitettu toiminta ei ole työsuhteista palkkatyötä vaan kuntoutustavoitteista asiakassuhteeseen perustuvaa toimintaa. Työhönvalmennusta voi saada myös, kun tarvitsee tukea avoimille markkinoille työllistymiseen. Työhönvalmennuksessa sosiaaliohjaaja tukee ja ohjaa asiakasta hänen tarpeidensa mukaan. Sijoitetun toiminnan sosiaaliohjaaja tarjoaa tukea myös työnantajalle asiakkaan työskentelyyn liittyvissä asioissa.

Puhelin