Siirry sisältöön
Selkotunnus.

Kamu-Tupa

Kamu-Tuvat tarjoavat tilapäishoitoa ja mielekästä tekemistä vapaa-aikaasi. Voit osallistua viikonlopputoimintaan, kesäleirille tai itsenäistymiskurssille. Järjestämme myös erilaisia ryhmiä.  

Viikonlopputoiminta  

Viikonlopputoimintamme alkaa perjantai-iltapäivällä ja päättyy sunnuntai-iltapäivällä. Viikonlopun aikana voit nauttia yhdessäolosta kodikkaassa ympäristössä. Voimme valmistaa ruokaa, harjoitella siivoamista ja harrastaa monenlaisia asioita. Voimme tutustua ja kokeilla erilaista virikkeellistä toimintaa.  
  
Meillä on aina henkilökuntaa paikalla sen verran, kuin sinä ja muut ryhmäläiset tarvitsette. Samassa ryhmässä voi olla viidestä kahteentoista ihmistä.  

Ryhmät  

Kehitysvammaisten lasten ryhmässä pääset harjoittelemaan kaverisuhteiden luomista. Kun tulet mukaan ryhmään, myös vanhempasi saavat omaa vapaa-aikaa.  Silloin he jaksavat paremmin.  
  
Kehitysvammaisten nuorten ja nuorten aikuisten ryhmässä pääset harjoittelemaan itsenäistymistä. Harjoittelemme myös kaverisuhteiden luomista. Saat ehkä uusia ystäviä muista ryhmäläisistä. Myös vanhempasi saavat omaa vapaa-aikaa, jolloin he jaksavat paremmin.  
  
Meillä on ryhmissä myös ihmisiä, joilla on neuropsykiatrian kirjon piirteitä tai vahvasti autistisia piirteitä. Näillä lapsilla, nuorilla tai nuorilla aikuisilla ei ole kehitysvammaa, mutta he tarvitsevat tukea toisen ihmisen kohtaamiseen. Kun tulet mukaan, luvassa on toiminnallista viikonloppuhoitoa. Meillä on pieni ryhmä, sillä se sopii parhaiten sinun tarpeisiisi.   

Leirit  

Järjestämme myös leirejä. Leirit on tarkoitettu kaikenikäisille kehitysvammaisille. Olemme leirillä 3 päivää.  
  
Osallistujien ja henkilökunnan määrä leireillä vaihtelee. Tämä johtuu siitä, että toiset ihmiset tarvitsevat enemmän tukea ja ohjausta, kuin toiset.  
  
Leiri järjestetään Kamu-Tuvan tiloissa tai Kuivalahden kesäkodilla Eurajoella.  

Itsenäistymiskurssi  

Itsenäistymiskurssi on tarkoitettu sinulle, joka mietit, mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa. Kurssilta saat tukea ja ohjausta niihin asioihin, joita tarvitset itsenäisessä elämässä.  

Kurssilla harjoitellaan muun muassa seuraavia asioita:  

  • oma hygienia ja lääkitys  
  • oman asunnon siisteys ja vaatehuolto  
  • välipalojen ja aterioiden suunnittelu sekä ruoan valmistus  
  • rahankäytön suunnittelu ja seuranta  
  • oman ajankäytön suunnittelu ja aikataulujen noudattaminen  
  • vapaa-ajan ja harrastuksien suunnittelu  
  • omien asioiden hoito ja asiointi kodin ulkopuolella  
  • muiden ihmisten kanssa toimimisessa tarvittavat taidot.  

Yhteystiedot

Vastaava ohjaaja,  puhelin 044 707 4024  

Rauman Kamu-Tupa
Käyntiosoite: Steniuksenkatu 2, 26100 Rauma
Hoitaja, puhelin 044 707 9200  

Ulvilan Kamu-Tupa  
Käyntiosoite: Ravanintie 359, 28450 Vanha-Ulvila
Hoitaja, puhelin 044 707 9424  

Omavalvontasuunnitelma  

Meillä on omavalvontasuunnitelma. Se on asiakirja, jossa kerromme, miten itse valvomme omaa toimintaamme. Jos haluat lukea suunnitelman, pyydä se vastaavalta ohjaajalta.