Siirry sisältöön
Palvelu
Selkotunnus.

Joenhelmi

Joenhelmi sijaitsee Eurajoella, aivan keskustan läheisyydessä. Tarjoamme kodin ja siihen liittyviä palveluita eri-ikäisille erityisryhmiin kuuluville henkilöille.  
  
Joenhelmessä on 12 asuntoa, jotka toimivat ”kahden oven periaatteella”. Asunnoissa on 2 ovea; toinen ovi on ulko-ovi ja toisesta pääsee yhteisiin tiloihin. Lisäksi meillä on 3 asuntoa, joihin kuljetaan Joenhelmen pääoven kautta.  

Joenhelmessä voi:

  • asua vakituisesti  
  • käydä tilapäisjaksolla  
  • tulla asumiskokeiluun. 

Toiminta  

Joenhelmen toiminta lähtee sinun tarpeistasi:  

  • Tarjoamme juuri sinulle suunniteltua tukea ja palveluita.   
  • Kunnioitamme sinua ja itsemääräämisoikeuttasi.   

Tavoitteenamme on kuntouttaa sinua, jotta voit hallita omaa elämääsi entistä itsenäisemmin. Voit ehkä myöhemmin muuttaa omaan asuntoon, jonne saat juuri sellaista tukea kuin tarvitset.  

Henkilökuntamme on sitoutunut toimimaan työssään näiden periaatteiden mukaan.  

Joenhelmessä laadimme sinulle yhdessä viikko-ohjelman. Ohjelma kertoo sinulle millaisia asioita teet viikon aikana. Se kertoo esimerkiksi millaisia vastuutehtäviä tai vapaa-ajan menoja sinulla on. Lisäksi yhteistyöllä sinulle laaditaan yksilöllinen suunnitelma. Se kertoo, millaisia asioita sinun elämääsi kuuluu ja millaisia tavoitteita sinulla on. Suunnitelmassa pohditaan myös keinoja, miten tavoitteita voi saavuttaa.  
  
Voit harjoitella asunnossasi muun muassa ruuanlaittoa sekä siivoustaitoja. Me ohjaamme sinua. Ohjaamme sinua myös tarvittaessa esimerkiksi kaupassakäynnissä, raha-asioiden hoidossa, pyykinpesussa ja puhtaudesta huolehtimisessa.  
  
Kannustamme sinua erilaisten harrastusten pariin ja myös Joenhelmen ulkopuolella tapahtuviin vapaa-ajan toimintoihin.  
  
Kannustamme sinua päättämään itse monista omista asioistasi. Samalla opit ottamaan vastuuta omista valinnoistasi ja päätöksistäsi.  
  
Joenhelmessä pidetään kerran viikossa asiakaspalaveri. Siellä keskustellaan yhteisistä asioista ja toimintatavoista.  

Yhteystiedot 

Käyntiosoite
Rantaperentie 2, 27100 Eurajoki  

Puhelinnumerot   
Joenhelmi, puhelin 044 707 4155  

Asumisyksikön esihenkilö, puhelin 044 707 4156