Siirry sisältöön
Palvelu

Itsenäisen asumisen tuki, Rauma  

Itsenäisen asumisen tuki tarjoaa integroidusti eripuolilla kaupunkia asuville vammaispalvelun asiakkaille henkilökohtaista tukea ja ohjausta asumiseen sekä yleiseen elämänhallintaan. Tavoitteena on tukea asiakkaan itsenäistä suoriutumista, elämänhallintaa ja osallisuutta yhteiskuntaan. Tavoitteena on mahdollistaa asiakkaille omannäköisen elämän eläminen omassa kodissaan sekä turvallinen asuminen. Ohjaajan pääasiallinen ohjaustyö tapahtuu asiakkaan kotona.  

Asiakkaaksi hakeudutaan ottamalla yhteyttä vammaispalvelun sosiaalityöntekijään ja täyttämällä hakemus. Sosiaalityöntekijä ja asumispalvelujen esimies tekevät päätöksen palvelun myöntämiseksi. Tarvittaessa koolle kutsutaan kehitysvammatyön SAS-työryhmä.  

Rehelmä Sirkku  Asumispalvelujen esihenkilö  044 793 3353  

Yli-Pietilä Anu  sosiaaliohjaaja  044 403 6016  

Yli-Karro Juha  sosiaaliohjaaja  044 431 49  

Kamu-Tupa  

Kamu-Tuvat tarjoavat tilapäishoitoa ja mielekästä tekemistä vapaa-aikaasi. Voit osallistua viikonlopputoimintaan, kesäleirille tai itsenäistymiskurssille. Järjestämme myös erilaisia ryhmiä.  

Viikonlopputoiminta  

Viikonlopputoimintamme alkaa perjantai-iltapäivällä ja päättyy sunnuntai-iltapäivällä. Viikonlopun aikana voit nauttia yhdessäolosta kodikkaassa ympäristössä. Voimme valmistaa ruokaa, harjoitella siivoamista ja harrastaa monenlaisia asioita. Voimme tutustua ja kokeilla erilaista virikkeellistä toimintaa.  
  
Meillä on aina henkilökuntaa paikalla sen verran, kuin sinä ja muut ryhmäläiset tarvitsette. Samassa ryhmässä voi olla viidestä kahteentoista ihmistä.  

Ryhmät  

Kehitysvammaisten lasten ryhmässä pääset harjoittelemaan kaverisuhteiden luomista. Kun tulet mukaan ryhmään, myös vanhempasi saavat omaa vapaa-aikaa.  

Silloin he jaksavat paremmin.  
  
Kehitysvammaisten nuorten ja nuorten aikuisten ryhmässä pääset harjoittelemaan itsenäistymistä. Harjoittelemme myös kaverisuhteiden luomista. Saat ehkä uusia ystäviä muista ryhmäläisistä. Myös vanhempasi saavat omaa vapaa-aikaa, jolloin he jaksavat paremmin.  
  
Meillä on ryhmissä myös ihmisiä, joilla on neuropsykiatrian kirjon piirteitä tai vahvasti autistisia piirteitä. Näillä lapsilla, nuorilla tai nuorilla aikuisilla ei ole kehitysvammaa, mutta he tarvitsevat tukea toisen ihmisen kohtaamiseen. Kun tulet mukaan, luvassa on toiminnallista viikonloppuhoitoa. Meillä on pieni ryhmä, sillä se sopii parhaiten sinun tarpeisiisi.   

Leirit  

Järjestämme myös leirejä. Leirit on tarkoitettu kaikenikäisille kehitysvammaisille. Olemme leirillä kolme päivää.  
  
Osallistujien ja henkilökunnan määrä leireillä vaihtelee. Tämä johtuu siitä, että toiset ihmiset tarvitsevat enemmän tukea ja ohjausta, kuin toiset.  
  
Leiri järjestetään Kamu-Tuvan tiloissa tai Kuivalahden kesäkodilla Eurajoella.  

Itsenäistymiskurssi  

Itsenäistymiskurssi on tarkoitettu sinulle, joka mietit, mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa. Kurssilta saat tukea ja ohjausta niihin asioihin, joita tarvitset itsenäisessä elämässä.  

Kurssilla harjoitellaan muun muassa seuraavia asioita:  

  • oma hygienia ja lääkitys  
  • oman asunnon siisteys ja vaatehuolto  
  • välipalojen ja aterioiden suunnittelu sekä ruoan valmistus  
  • rahankäytön suunnittelu ja seuranta  
  • oman ajankäytön suunnittelu ja aikataulujen noudattaminen  
  • vapaa-ajan ja harrastuksien suunnittelu  
  • omien asioiden hoito ja asiointi kodin ulkopuolella  
  • muiden ihmisten kanssa toimimisessa tarvittavat taidot  

Omavalvontasuunnitelma  

Meillä on omavalvontasuunnitelma. Se on asiakirja, jossa kerromme, miten itse valvomme omaa toimintaamme. Jos haluat lukea suunnitelman, pyydä se vastaavalta ohjaajalta.  

Yhteystiedot:  

Vastaava ohjaaja,  
puhelin 044 707 4024(avautuu uuteen ikkunaan)  

Rauman Kamu-Tupa  

Käyntiosoite   Steniuksenkatu 2, 26100 Rauma(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)  

Hoitaja,  puhelin 044 707 9200(avautuu uuteen ikkunaan)  

Ulvilan Kamu-Tupa  

Käyntiosoite  Ravanintie 359, 28450 Vanha-Ulvila(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)  

Hoitaja,  puhelin 044 707 9424(avautuu uuteen ikkunaan)