Siirry sisältöön
Palvelu

Huovi

Huovi sijaitsee Harjavallan keskustan läheisyydessä.  

Tarjoamme kodin ja siihen liittyviä palveluja 15 ihmiselle, jotka kuuluvat erityisryhmiin. Esimerkiksi kehitysvammaiset ihmiset ovat erityisryhmä. Osassa huoneista on esimerkiksi kattonosturi, jolla voidaan auttaa asukkaita siirtymisessä. Huovin yhteydessä on rivitalo, jossa on seitsemän asuntoa. Rivitalossa asuvat ihmiset saavat paljon tukea henkilökunnalta.  
  
Sana Huovi tarkoittaa sotilasta tai ratsumiestä. Huovintie on historiallinen maantie, joka on kulkenut Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa.  

Toiminta  

Huovin toiminta lähtee asukkaan tarpeistasi ja hänellä on oikeus tehdä valintoja ja päättää omista asioistaan. Henkilökunta tukee asukkaista päätöksissä.  
  
Huovissa on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden. Nimeämme asukkaalle omahoitaja ryhmän, jotka yhdessä muiden työntekijöiden kanssa huolehtivat asukkaista ja auttavat käytännön asioissa.  
  
Henkilökunta kunnioittaa asukkaita ja yhdessä mietimme millaista tukea ja millaisia palveluja asukkaat tarvitsevat. Kannustamme asukkaita tekemään asioita itse, mutta ohjaamme ja auttaa aina, kun asukas sitä tarvitsee.   

Tukea voi saada esimerkiksi:  

  • kauppa-asioissa  
  • raha-asioissa  
  • siivoamisessa  
  • ruuanlaitossa  
  • peseytymisessä.  

Asukkaat voivat opiskella, käydä päivätoiminnassa tai työtoiminnassa. Työpäivät sovitaan erikseen. Töissä käydään yksilöllisesti muutamasta päivästä korkeintaan viiteen päivään viikossa.  
  
Asukkaat voivat osallistua muualla järjestettyihin tapahtumiin tai harrastuksiin. Harjavallassa on mahdollisuus harrastaa monenlaista:  

  • hyvät ulkoilureitit  
  • liikunta- ja uimahalli  
  • monipuolinen frisbeegolfrata.  

Tapahtumiin tai harrastuksiin ei ole pakko osallistua, mutta kannustamme sinua siihen.  
  
Pidämme kerran viikossa asukaskokouksen. Kokouksessa suunnittelemme toimintaa yhdessä ja kuuntelemme asukkaidemme mielipiteitä.  
  
Haluamme, että asukkaamme saavat elää mahdollisimman hyvää ja itsensä näköistä elämää.  

 Yhteystiedot  

 Käyntiosoite  Harjavallankatu 27, 29200 Harjavalta  

Puhelinnumerot  

Huovi,  puhelin 044 707 9114  

Asumisyksikön esihenkilö,  puhelin 044 707 9392