Siirry sisältöön
Palvelu
Selkotunnus.

Asumisyksikkö Kajastus

Kajastus sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Kokemäen keskustasta. Tarjoamme kodin ja siihen liittyviä palveluita eri-ikäisille erityisryhmiin kuuluville ihmisille.

Kajastus toimii ”kahden oven periaatteella”. Asunnoissa on kaksi ovea; toinen ovi on ulko-ovi ja toinen on ovi yhteisiin tiloihin.

Meillä on 12 asuntoa, jotka on tarkoitettu vakituiseen asumiseen ja jokaisessa niistä on oma keittiö ja ulko-ovi. Lisäksi meillä on 3 asuntoa vakituiseen tai tilapäiseen asumiseen. Niissä ei ole omaa ulko-ovea, vaan voit kulkea asuntoon Kajastuksen pääoven kautta. Jos tulet asumiskokeiluun, voimme yhdessä miettiä, onko Kajastus sinulle sopiva koti.  

Kajastuksen toiminta lähtee sinun tarpeistasi:  

  • Tarjoamme juuri sinulle suunniteltua tukea ja palveluita.   
  • Kunnioitamme sinua ja itsemääräämisoikeuttasi.   

Tavoitteenamme on kuntouttaa sinua, jotta voit hallita omaa elämääsi entistä itsenäisemmin. Voit ehkä myöhemmin muuttaa omaan asuntoon, jonne saat juuri sellaista tukea kuin tarvitset.  

Henkilökuntamme on sitoutunut toimimaan työssään näiden periaatteiden mukaan.  

  
Toiminta  

Kajastuksessa teemme yhdessä sinulle oman viikko-ohjelman. Ohjelma auttaa sinua hallitsemaan arkeasi, sillä se kertoo sinulle selkeästi millaisia asioita teet viikon aikana.  Viikko-ohjelma myös helpottaa sinua suunnittelemaan henkilökohtaisia menojasi, kun arjen toistuvat tapahtumat ja sovitut tehtävät on merkitty ylös. 

Sovimme kanssasi viikko-ohjelman mukaisesti, milloin Kajastuksen työntekijä tulee sinun asuntoosi. Tällöin työntekijä on käytettävissä sinua varten. Hän neuvoo ja opastaa sinua asioissa, joissa koet tarvitsevasi työntekijän apua. Voimme keskustella kanssasi kaikenlaisista sinua kiinnostavista tai mieltä painavista asioista. Samalla voit harjoitella asunnossasi muun muassa ruuanlaittoa, ravitsemusasioita ja siivoustaitoja. Lisäksi voimme käydä keskusteluja oman puhtautesi hoidosta sekä rahankäytön hallinnasta.

Saat myös osallistua omaan lääkehoitoosi mahdollisimman paljon. Asioinnit voimme hoitaa yhdessä, kunnes osaat toimia oikein myös itseksesi.  
  
Kannustamme sinua päättämään itse monista omista asioistasi. Samalla opit ottamaan vastuuta omista valinnoistasi ja päätöksistäsi. Pohdimme yhdessä kanssasi, miten ratkaisut vaikuttavat omaan hyvinvointiisi. Olet oman elämäsi tärkein vaikuttaja. Tuemme sinua, jotta voit tuoda esille omia mielipiteitäsi ja toiveitasi.

Pidämme kerran viikossa yhteisöpalaverin. Siellä harjoitellaan näitä taitoja ja myös kompromisseja eli sovittelutaitoja. Yhteisöpalaverissa keskustelemme yhteisistä asioista ja toimintatavoista. Samalla voit harjoitella vuorovaikutustaitojasi sekä taitoa toimia ryhmässä.

Lisäksi kannustamme sinua erilaisten harrastusten pariin ja osallistumaan myös Kajastuksen ulkopuolisiin vapaa-ajan toimintoihin.   

Yhteystiedot

Käyntiosoite
Kajastus 1, 32800 Kokemäki  

Puhelinnumerot
Asumisyksikön henkilökunta, puhelin 044 707 9119  

Asumisyksikön esihenkilö Outi Priia, puhelin 044 707 9122