Siirry sisältöön
Palvelu
Selkotunnus.

Asumisyksikkö Akseli  

Akseli sijaitsee Ulvilan Nahkurissa. Meillä on 15 asukaspaikkaa. Lisäksi Akselin yhteydessä on rivitalo, jossa on 5 yksiötä. Voit myös asua omassa asunnossasi, jonne Akselin henkilökunta tarjoaa sinulle tukea.

Tarjoamme vaativaa asumispalvelua eli meillä voi asua ja saada palvelua aikuinen kehitysvammainen ihminen, joka tarvitsee ympärivuorokautista tukea.

Tavoitteenamme on, että sinulla on hyvä asua Akselissa ja että viihdyt. Olet meille tärkeä ja kunnioitamme sinua. Mietimme yhdessä millaista apua tarvitset ja pyrimme vahvistamaan niitä asioita, joissa olet taitava. Saat tehdä valintoja ja olla mukana päättämässä sinua koskevista asioista. Henkilökunta on tukenasi ja apunasi.

Olemme aktiivisia ja käymme paljon retkillä, esimerkiksi porukalla jääkiekkopelissä. Yritämme yhdessä löytää sinulle mieluisan harrastuksen, sillä elämää on myös Akselin ulkopuolella.

Hyrrä, Mutteri, Ratas ja rivitalo  

Akselissa on kolme solua eli osaa. Ne ovat nimeltään Hyrrä, Mutteri ja Ratas. Eri soluissa on huomioitu asiakkaiden erityistarpeet. Esimerkiksi Mutterissa on kattonosturit, joilla voimme auttaa asiakkaita siirtymään vaikka sängystä pyörätuoliin. Voit tulla Mutteriin myös tilapäisjaksolle, eli esimerkiksi olla meillä hoitajasi loman ajan.

Hyrrä on tarkoitettu autismikirjon asiakkaille. Ympäristö on turvallinen ja pelkistetty.

Jos olet omatoiminen, mutta tarvitset arjen tehtävissä vahvempaa tukea ja ohjausta, voi Ratas-solu olla sinulle sopiva paikka asua. Tarjoamme sinulle oman huoneen, jossa on vessa ja suihku. Voit sisustaa huoneen itsesi näköiseksi.

Meillä voi harjoitella myös itsenäisempää elämää omassa asunnossa rivitalossa.

Henkilökuntamme tekee työtä kaikkien asukkaiden kanssa. Jokaisessa solussa on kuitenkin nimetty omat työntekijänsä, jotka huolehtivat solun asukkaiden asioista. He kehittävät asukastyötä ja pitävät yhteyttä läheisiisi ja muihin yhteistyökumppaneihin.

Yhteystiedot  

Käyntiosoite
Nahkurintie 9 B, 28400 Ulvila  

Puhelinnumerot
Asumisyksikön esihenkilö, puhelin 044 707 4050

Ratas-solu, puhelin 044 707 9142  

Hyrrä-solu, puhelin 044 707 9354  

Mutteri-solu ja Akselin sairaanhoitaja, puhelin 044 707 4088  

Rivitalo, puhelin 044 707 9141