Siirry sisältöön
Palvelu
Selkotunnus.

Tartuntataudit ja sairaalahygienia

Infektioyksikön tehtävänä on ohjata infektiosairauksien eli tarttuvien tautien hoitoa Satakunnassa. Opastamme ja koulutamme lääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa. Vaikeissa sairaalahoitoa tai tehohoitoa vaativissa infektioissa hoitava lääkäri voi kysyä neuvoa infektiolääkäriltä.

Tärkeänä tavoitteenamme on hoitoon liittyvien infektioiden ennaltaehkäisy. Lisäksi pyrimme epidemioiden nopeaan tunnistamiseen ja katkaisuun. Epidemia tarkoittaa sitä, että samaan tarttuvaan tautiin on sairastunut useita ihmisiä. Taudin aiheuttaja voi olla virus, bakteeri tai loinen.

Toimimme läheisessä yhteistyössä terveyskeskusten, muiden hoitolaitosten ja kliinisen mikrobiologian laboratorion kanssa.

Hoidamme poliklinikalla potilaita, jotka tarvitsevat infektiosairauden vuoksi erikoissairaanhoitoa. Potilas tarvitsee aina lääkärin kirjoittaman lähetteen, kun tulee hoitoon.

Infektioyksiköllä on myös tärkeitä viranomaistehtäviä. Niitä ovat muun muassa tartuntatautirekisterin ylläpito ja varautumissuunnitelmien teko. Toimintaamme säätelee tartuntatautilaki ja tartuntatautiasetus.

Henkilöstön yhteystiedot

Raija Uusitalo-Seppälä

vastuuyksikön päällikkö, ylilääkäri

raija.uusitalo-seppala@sata.fi

Sari Virtanen

osastonhoitaja, hygieniahoitaja

sari.m.virtanen@sata.fi

044 707 7438