Siirry sisältöön
Palvelu
Selkotunnus.

Tukihenkilö synnytyksessä

Tukihenkilöllä on tärkeä rooli synnyttäjän tukena. Tärkein tehtäväsi on olla läsnä.

Kotona voit auttaa synnyttäjää pärjäämään supistusten kanssa. Voit helpottaa supistuksia esimerkiksi hieromalla, lämmittämällä lämpöpakkausta, kannustamalla ja luomalla rauhallisen ilmapiirin.

Kuuntele synnyttäjän toiveita. Luota synnyttäjän tuntemuksiin, ja muista luottaa myös itseesi. Synnyttäjä kertoo, kun kokee tarpeelliseksi lähteä sairaalaan. Meille ei tarvitse erikseen ilmoittaa, että olette tulossa. Myös sairaalassa tärkein tehtäväsi on läsnäolo.

Jos synnytys ei ole käynnissä ja synnyttäjä jää sairaalaan, ohjaamme sinut yöksi kotiin.  

Mitä mukaan sairaalaan?

Pue sellaiset vaatteet päällesi, joissa viihdyt ja on hyvä olla. Saat vauvan paitasi alle syntymän jälkeen jo synnytyssalissa.

Tuo mukanasi sairaalaan eväitä itsellesi. Synnytyssalissa ja vuodeosastolla on jääkaappi omia eväitä varten. Voit myös käydä ruokailemassa sairaalan ulkopuolella. Jos käytössänne on perhehuone, et tarvitse eväitä.

Vierailuajat ja perhehuone

Osastolla ei ole vierailuaikoja, ja tukihenkilö saa olla osastolla aamusta iltaan. Saat mahdollisuuksiesi mukaan osallistua vauvan hoitoon.

Jos käytössänne on perhehuone, tukihenkilö on sairaalassa synnytyksen jälkeen kotiutumiseen saakka. Perhehuoneessa opetellaan vauvan viestien tulkintaa ja hoitoa yhdessä. Sekä synnyttäjä että tukihenkilö ruokailevat osastolla, ja siksi perhehuoneesta menee kaksinkertainen hoitopäivämaksu.

Lue seuraavaksi