Siirry sisältöön
Palvelu
Selkotunnus.

Silmätaudit

Huomioitavaa

Tutkimukset ja hoidot vaativat usein silmän mustuaisen laajentamista lääkkeillä. Se heikentää ajokykyä huomattavasti. Siksi et voi itse ajaa autoa tutkimuksen tai hoidon jälkeen.

Tutkimukset ja lääkärin vastaanottoaika ovat lähes aina eri päivinä. Siihen on lääketieteelliset ja toiminnalliset syyt.

Voit käyttää silmätautien osastolla omaa matkapuhelintasi. Suljethan puhelimen tai laitat äänettömälle, kun tulet tutkimuksiin. Leikkaussaliin ei saa tuoda matkapuhelinta. 

Poliklinikka

Silmälääkäreiden vastaanotot ovat virka-aikana poliklinikalla.

Teemme poliklinikalla pieniä toimenpiteitä silmän alueelle sekä poliklinikkatutkimuksia. Niitä ovat  silmänpohjan valokuvaukset, silmänpohjan kerroskuvaukset (OCT), varjoainetutkimukset, näkökenttätutkimukset, väriaistitutkimukset ja karsastustutkimukset.

Uusimme reseptejä vain tiistaisin ja torstaisin.

Silmätautien päivystys toimii LÄHETTEELLÄ. Kun olet saanut lähetteen, soita numeroon 02 627 7841. Annamme sinulle ajan päivystysvastaanotolle.

Leikkausyksikkö

Leikkausyksikössä teemme harmaakaihileikkauksia, verkkokalvoleikkauksia, paineenalennusleikkauksia ja erilaisia silmäluomien korjausleikkauksia.

Vuodeosasto

Meillä ei ole omaa vuodeosastoa, vaan vuokraamme tarvittaessa kahdesta kolmeen vuodepaikkaa aikuisille neurologian osastolta ja lapsille E-talon lastenosastolta. Jos olet tulossa leikkaukseen joka vaatii nukutusta, leikkaus tehdään keskusleikkaussalissa.

Jos olet aikuinen, sinua hoidetaan leikkauksen jälkeen neurologian osastolla(siirryt toiseen palveluun).

Lapset hoidetaan leikkauksen jälkeen E-talon lastenosastolla.(siirryt toiseen palveluun)


Yhteystiedot

Silmätautien poliklinikka

Hoidamme lähes kaikkia silmätauteja. Yleisimmät silmäsairaudet, joita hoidamme, ovat:

  • silmänpohjan ikärappeuma
  • glaucoma eli silmänpainetauti
  • diabetekseen liittyvät silmänpohjamuutokset
  • harmaakaihi.

Teemme poliklinikalla pieniä toimenpiteitä silmän alueelle sekä poliklinikkatutkimuksia. Niitä ovat silmänpohjan valokuvaukset, silmänpohjan kerroskuvaukset (OCT), varjoainetutkimukset, näkökenttätutkimukset, väriaistitutkimukset ja karsastustutkimukset.

Tutkimukset ja hoidot vaativat usein silmän mustuaisen laajentamista lääkkeillä. Se heikentää ajokykyä huomattavasti. Siksi et voi itse ajaa autoa tutkimuksen tai hoidon jälkeen.

Puhelin