Siirry sisältöön
Selkotunnus.

Lastenpsykiatrian viikko-osasto, Satasairaala

Tarjoamme ympärivuorokautista osastohoitoa kuudelle alle 13-vuotiaalle lapselle. Tutkimme ja hoidamme lasten vakavia psyykkisiä häiriöitä.

Edellytämme, että sinä vanhempana tai huoltajana osallistut tiiviisti lapsesi hoitoon, samoin lapsen muu perhe.

Jos lapsesi on kouluikäinen, hän käy osastojakson aikana Tiilimäen sairaalakoulua. Se sijaitsee samassa rakennuksessa kuin osastomme.

Poliklinikkamme erikoislääkäri lähettää osastolle, kun lapsesi tarvitsee avohoitoa tiiviimpää hoitoa tai tutkimusta.

Laadimme lapsellesi yksilöllisen tutkimus- ja hoitosuunnitelman. Suunnitelma kertoo, miten lastasi ja koko perhettänne hoidetaan. Suunnitelman laatii työryhmä ja perheenne on mukana tekemässä suunnitelmaa. Erikoislääkäri johtaa suunnitelman tekoa.

Osastollamme toteutetaan kriisijaksoja, tutkimusjaksoja ja hoitojaksoja. Kriisijakso on lyhyt jakso, jonka tarkoitus on pysäyttää lapsesi kriisiytynyt elämäntilanne ja tehdä suunnitelma jatkotoimenpiteistä. Tutkimusjakso on seitsemän viikkoa kestävä jakso. Hoitojaksot ovat eripituisia jaksoja. Hoitojakso suunnitellaan lapsellesi yksilöllisesti.

Yhteistyö

Edellytämme, että pidät säännöllisesti yhteyttä lapseesi ja henkilökuntaamme. Olemme iloisia vierailuista ja puheluista. Toivomme, että soitat mielellään ennen kello 20.00. Huomioithan, että lapsellasi voi olla koulua tai toimintaa osastolla.

Keskiviikkoiltaisin kello 16-19 olet tervetullut tapaamaan lastasi. Sovi muista vierailuista erikseen kanssamme. Myös muiden sukulaisten vierailuista pitää sopia kanssamme erikseen.

Voit tuoda osastolle joitakin lapsesi tärkeimpiä tavaroita, esimerkiksi unilelun. Kännyköitä ja muita multimedialaitteita ei saa osastollamme käyttää, joten ne voi jättää kotiin. Arvokkaita tavaroita ei kannata tuoda sairaalaan.

Haethan lapsesi perjantaina kello 16.45 mennessä. Voit tuoda lapsesi takaisin osastolle maanantaina jo kello 7.00, mutta viimeistään, kun koulu alkaa.

Lapsen arki osastolla

Lapsesi saa osastolta oman huoneen, johon kuuluu WC ja peseytymistilat.

Kansliassa on lapsellesi oma lukollinen lokero, jossa säilytämme esimerkiksi karkit ja lapsesi tärkeimmät tavarat.

Osastollamme on yhteisiä leluja, pelejä ja kirjoja.

Nimeämme lapsellesi omahoitajan, joka erityisesti huolehtii lapsesi asioista.

Koulunkäynnin ja arkiaskareiden lisäksi lapsesi osallistuu vointinsa mukaan kasvua ja kehitystä tukevaan vapaa-ajan toimintaan. Sellaista on esimerkiksi liikunta, ulkoilu ja askartelu. Joskus myös retkeilemme sairaalan ulkopuolelle. Ensisijaisesti osastojakson aikana keskitymme kuitenkin niihin syihin, joiden vuoksi lapsesi on osastolla.

Arkisin kello 14.00-15.00 meillä on ”hiljainen tunti”. Silloin lapsesi saa rauhassa tehdä läksyjä, levätä tai leikkiä omassa huoneessaan.

Käytämme osastolla yhtenä hoitokeinona terapeuttista kiinnipitoa. Siitä on apua, jos lapsesi ei itse kykene hallitsemaan levotonta tai aggressiivista käytöstään. Osastomme henkilökunta on saanut erityiskoulutuksen (nimeltä AHHA, MAPA) aggression turvalliseen kohtaamiseen ja hallintaan.

Yhteystiedot

Käyntiosoite
Satasairaala,
Sairaalantie 3, 28500 Pori.
S-rakennus, 4. kerros.

Puhelinnumerot
Osasto, puhelin 050 992 0039.

Osastonhoitaja, puhelin 044 707 6540.

Aukioloajat

Osastomme on avoinna maanantaista kello 7.00 perjantaihin kello 16.45. Viikonloppuisin osasto on kiinni.

Vastuuhenkilöt

Vastuuyksikön päällikkö, ylilääkäri Auli Laakso-Santavirta
Osastonhoitaja Pirkko Ahopelto

Ylihoitaja Paula Ranne.