Siirry sisältöön

Aikuispsykiatrian osasto 1, Satasairaala

Osasto 1 on aikuispsykiatrian vastaanotto-osasto, joka ottaa vastaan potilaita vuorokauden ympäri.

Osasto 1 A, akuutti psykoosiosasto

Osastolle tullaan pääsääntöisesti M1-lähetteellä ja potilaat ovat 18 – vuotta täyttäneitä potilaita yläikäraja on liukuva. Osastolla hoidetaan psykoosipotilaita, jotka tarvitsevat tehostettua psykoosihoitoa. Potilaiden aggressiivisen käytöksen riski on akuutisti korkea. Osastolla tutkimme ja hoidamme vakavia mielenterveyden häiriöitä kuten psykoosi, skitsofrenia, vakavat mieliala- tai persoonallisuushäiriöt, päihdepsykoosit. Hoitoaika on yksilöllinen, mutta keskimääräinen hoitoajan odote on alle kuukausi.

Osastohoidon tavoitteena on palauttaa potilaan kyky selviytyä arkielämästään ja järjestää tarkoituksenmukainen avohoito.

Osasto 1 B, akuutti mielialaosasto

Osastolla hoidetaan 18 –vuotta täyttäneitä potilaita ikärajattomasti. Osastolla hoidetaan erilaisia vaikeita mielenterveydenhäiriöitä tilanteissa, joissa avohoito ei ole riittävä kuten masennus ja/tai ahdistus, vaikea itsetuhoisuus, oman tai muiden turvallisuuden vaarantuminen tai vaikea toimintakyvyn häiriö. Osastolle voidaan tulla myös luvatulle paikalle päihdepsykiatrian poliklinikan lääkärin tekemällä lähetteellä päihdevieroitusjaksolle, opioidikorvaushoidon aloitukseen tai tehostejaksolle. Hoitoon tullaan vapaaehtoisella (B1) tai tarkkailulähetteellä (M1). M1-lähetteellä tulevat ovat aiemmin tuttuja, rauhallisia potilaita, jotka eivät tarvitse liikkumisvapauden rajoitteita.

Hoito osastolla perustuu yksilölliseen hoitosuunnitelmaan, joka tehdään yhdessä potilaan kanssa. Hoitomuotoina ovat keskustelut oman hoitotiimin vastuuhoitajan kanssa, hoitoneuvottelut, hoidolliset ryhmät, lääkehoito. Hoitoa suunnitellaan tiiviisti yhdessä avohoidon ja potilaan läheisten ihmisten kanssa. Hoitojaksoon voi sisältyä lyhyet lomat/päivälomat sekä osastohoidon päättyessä järjestetään jatkohoito. Hoitoajan odote on viikosta yhteen (1kk) kuukauteen.

Yhteystiedot

Satapsykiatria
Sairaalantie 3
28500 Pori
S-rakennus, 1.kerros

Osaston 1A toimisto 02 535 4501
Osaston 1B toimisto 02 535 4508

Ylilääkäri Teemu Elo 044 707 9437
Ylihoitaja Paula Ranne 044 707 4424
Osastonhoitaja Eija Sairio-Sabell 050 473 5664