Siirry sisältöön
Palvelu

Lastensuojelun perhehoito

Perhehoidon tavoitteena on tarjota lapselle vakaa ja turvallinen kasvuympäristö, jossa lapsi voi muodostaa läheisiä ihmissuhteita ja oppia arjen taitoja. Jokaiselle lapselle haetaan juuri hänelle sopiva sijaisperhe, joka sitoutuu huolehtimaan lapsesta ja samalla säilyttäen lapsen yhteyden syntymäperheeseen.

Sijaisperheen ja sijoittavan hyvinvointialueen välillä tehdään toimeksiantosopimus, jossa määritellään hoitopalkkio ja kulukorvaus sekä tukitoimet. Sijaisperheellä on salassapitovelvollisuus, joka koskee lapsen ja hänen läheistensä asioita.

Sijaisperhe voi järjestää arkensa monella tavalla. Joissain sijaisperheissä molemmat vanhemmat hoitavat lapsia päätoimisesti, toisissa toinen tai molemmat vanhemmat ovat työssä kodin ulkopuolella. Sijaisvanhempana voi toimia myös yksin! Sijoitettuja lapsia voi olla yksi tai useampia ja he voivat olla keskenään sisaruksia tai lähtöisin eri perheistä.

Satakunnan lastensuojelun kehittämisyksikön työntekijät toteuttavat sijaisperheiksi aikoville lakisääteisiä ennakkovalmennuksia, PRIDE-valmennuksia. Samalla arvioidaan perheen soveltuvuutta sijaisperheeksi.

Yhteystiedot

Vastuuyksikön päällikkö
Johanna Ylikoski
p. 044 793 3331

Johtava sosiaalityöntekijä
Johan Nilsen
p. 044 701 3908
Kankaanpää, Jämijärvi, Karvia, Merikarvia, Pomarkku, Pori, Siikainen ja Ulvila

Johtava sosiaalityöntekijä
Susanna Ikola
p. 044 422 4418
Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Nakkila, Rauma ja Säkylä

Johtava sosiaalityöntekijä
Petra Ahonen
p. 044 701 9551
PRIDE-valmennukset