Siirry sisältöön
Toimipaikka

Uudenkoiviston vastaanottokoti

Uudenkoiviston vastaanottokoti on 14 paikkainen lastensuojelulaitos, joka on tarkoitettu 13–17-vuotiaille lapsille. Vastaanottoyksikkö toimii päivystävänä yksikkönä ja on lyhytaikaisen ja kiireellisen sijoituksen tarpeessa oleville lapsille. 

Toiminnan tavoitteena on kriisissä olevan lapsen pysäytys, tilanteen arviointi, hoito- ja kasvatustyö sekä jatkosuunnitelman laatiminen yhdessä lapsen, perheen ja sosiaalityöntekijän kanssa. Vastaanottoyksikköön sijoittaessa, sosiaalityöntekijä on yhteydessä suoraan yksikköön.

Pätkis-yksikkö on suunnitelmallinen avohuollon tukitoimi, ja sinne tehtävät sijoitukset ovat kestoltaan enintään 3–6 kuukautta, jonka jälkeen lapsi siirtyy takaisin omaan kotiinsa tai toiseen sijoituspaikkaan. Pätkikselle tehtävä sijoitus eroaa vastaanottoyksikköön tehtävästä siinä, että se on aina rajattu, tuen tarvetta arvioiva ja kuntouttava jakso, joka järjestetään lapsen asiakassuunnitelmassa tarkoitetulla tavalla. Pätkikselle lasta sijoitetaan siten, että sosiaalityöntekijä on yhteydessä vastaavaan ohjaajan, ja lapsen tuloa yksikköön suunnitellaan yhteistyössä. Ajoittain Pätkis-paikkaa ei ole heti vapaana ja tällöin sovitaan sosiaalityöntekijän kanssa siitä, jääkö lapsi jonottamaan paikkaa yksikköön. 

Yhteystiedot

Uudenkoiviston vastaanottokoti
Kasvihuoneenkatu 16, 28130 Pori

Puhelinnumerot

Vastaanotto yksikkö puh. 044 701 6227
Pätkis yksikkö puh. 044 701 6427

Lastensuojeluyksikön esihenkilö

Susanna Suominen 044 701 9555