Siirry sisältöön
Palvelu

Lasten toimintaterapia

Toimintaterapian tarkoituksena on tehdä mahdolliseksi lapsen/nuoren selviytyminen hänelle merkityksellisistä ja tärkeistä päivittäisen elämän toiminnoista (esim. syöminen, hygienia, pukeutuminen, toimiin tarttuminen ja siinä eteneminen) huolimatta toimintakykyyn vaikuttavista rajoituksista tai ympäristöllisistä esteistä.

Lasten ja nuorten toimintaterapia, joka perustuu toimintaterapeutin arvioon lapsen tai nuoren toiminnallisesta suoriutumisesta, leikistä ja osallistumisesta erilaisiin arjen tilanteisiin. Tämän arvioinnin pohjalta toimintaterapeutti myös ohjaa ja konsultoi asiakkaiden lähiympäristöä, kuten vanhempia, päivähoitoa tai koulua.

Jos huoli nousee lapsen tai nuoren edellä mainituista taidoista tai valmiuksista, ota yhteyttä terveydenhoitajaan tai muuhun häntä tavanneeseen hyvinvointialuuen terveydenhuollon ammattilaiseen. Terveydenhuollon ammattilainen kirjaa huolen ja ohjaa asian eteenpäin. Jos olet epävarma, voit myös soittaa toimintaterapeutille ja varmistaa onko tarkempi arviointi tarpeen.

Perhekeskus Etelätuuli (Rauma, Eurajoki)

Toimintaterapeutti Saana Vaherluoto, puh. 044 403 2058

Perhekeskus Lounatuuli (Pori, Ulvila, Merikarvia)

Lotta Salonen, puh. 044 7012730

Yrjönkatu 20, 3. kerros, Pori

Perhekeskus Pohjatuuli (Kankaanpää, Jämijärvi, Siikainen, Pomarkku, Karvia)

Toimintaterapeutti Marja Lehtimäki

Perhekeskus Suvituuli (Harjavalta, Kokemäki, Huittinen, Säkylä, Eura, Nakkila)

Toimintaterapeutti Janika Saari (vanhempainvapaalla), sijaisena Jonna-Maria Miika, puh. 044 450 3004, paikalla ma-ke