Siirry sisältöön
Palvelu

Lasten fysioterapia

Lasten fysioterapiassa arvioidaan lapsen liikkumis- ja toimintakykyä, tuki- ja liikuntaelinten toimintaa ja asentoja sekä kokonaiskehitystä verrattuna ikätasoon. Lasten fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka avulla pyritään lapsen liikkumis- ja toimintakyvyn paranemiseen ja/ tai ylläpysymiseen. Kuntoutuksen tavoitteena on myös ennaltaehkäistä liikunta- ja toimintakykyä haittaavia ongelmia mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Fysioterapeutti työskentelee yhteistyössä perheen, lasta hoitavan/ tutkivan terveydenhuollon henkilöstön ja muiden kuntoutukseen osallistuvien tahojen kanssa sekä varhaiskasvatuksen ja koulutoimen kanssa. Lasten fysioterapiavastaanotolla käydään kerran tai usean käynnin palvelujaksona. Tarvittaessa fysioterapeutti tekee koti- tai päiväkotikäyntejä.

Jos huoli nousee lapsen tai nuoren edellä mainituista taidoista tai valmiuksista, ota yhteyttä terveydenhoitajaan tai muuhun häntä tavanneeseen terveydenhuollon ammattilaiseen tai suoraan fysioterapeuttiin tilanteen arvioimiseksi.

Perhekeskus Etelätuuli (Rauma)

Fysioterapeutti Heinonen Mirva puh. 044 403 2842

Perhekeskus Lounatuuli (Pori, Ulvila, Merikarvia)

Fysioterapeuttien ajanvarausnumero 044 701 3802