Siirry sisältöön

Päivystysapu 116117 – apua ennen päivystykseen lähtemistä

Uutinen

Päivystysapu 116117-numero on tarkoitettu kaikille silloin, kun oma terveysasema on suljettuna ja asiakas arvelee, että tilanne saattaa vaatia päivystyksellistä hoitoa.

Päivystysapu auttaa kaikissa tilanteissa, jotka ovat kiireellisiä, mutta eivät varsinaisia hätätilanteita. Hätätilanteissa oikea numero on aina hätänumero 112.

Päivystysavusta asiakas saa aina asiantuntijan arvion hoidontarpeesta ja sopivasta hoitopaikasta sekä tarvittaessa annetaan hoito-ohjeita. Päivystysapu 116117-numerossa asiakasta auttavat terveydenhuollon ammattilaiset.

Tavoitteena on, että jokainen kiireellistä tai päivystyksellistä hoitoa tarvitseva saa avun sopivasta paikasta, ilman pompottelua tai turhia käyntejä päivystyksessä.

Näin päivystysapu 116 117 toimii

Jos oma terveysasemasi on suljettu ja epäilet tarvitsevasi päivystyksellistä apua, soita 116 117. Numero on maksuton. Jos oma terveysasema on avoinna, ole yhteydessä sinne. Hätätilanteessa soita aina 112.

Saat puhelimessa hoidontarpeen arvion ja ohjeita. Tarvittaessa sinua neuvotaan tulemaan päivystykseen, mutta jos tilanteesi ei vaadi välitöntä hoitoa, asiasi voidaan ohjata terveysasemalle. Monissa tilanteissa pärjätään puhelinneuvonnalla: voit saada esimerkiksi ohjeita kivunhoitoon tai tilanteen seurantaan.