Siirry sisältöön

Ministerit tutustuivat S-rakennukseen ja Mieli-OLKA-toimintaan

Uutinen

Kokoomuksen ministeriryhmä käynnisti tänään kesäkokoukseensa Satakunnassa.

Osana kesäkokouksen ohjelmaa ministerit vierailivat pääministeri Petteri Orpon johdolla Porin Tiilimäen sairaalakampukselle nousseessa psykiatrian uudisrakennuksessa.

– Ensinnäkin onnittelut uusista tiloista. Ihmisten jaksaminen on hallituksen työn ytimessä ja mielenterveys on siinä keskiössä, Orpo sanoi.

S-rakennukseen sijoitetaan kaikki Satakunnan hyvinvointialueen psykiatrisen erikoissairaanhoidon toiminnot lukuun ottamatta Kankaanpään, Rauman ja Harjavallan poliklinikoita. Rakennus otetaan käyttöön syys-lokakuussa. Ministerit tutustuivat uudisrakennukseen ja koko Suomen ensimmäiseen Mieli-Olka-pisteeseen, jossa järjestöt, seurakunta ja vapaaehtoiset tarjoavat apua ja vertaistukitoimintaa mielenterveyskuntoutujille ja heidän omaisilleen.

Pääministeri Orpo tervehti OLKA-vapaaehtoista Heidi Jussilaa.

– On hienoa, että teillä julkinen sektori ja järjestöt ovat tässä yhteistyössä. Arvostamme järjestöjen työtä todella paljon, pääministeri Orpo sanoi.

Satakunnan yhteisökeskuksen toiminnanjohtaja Milja Karjalainen kertoi vieraille alueen järjestöjen ja hyvinvointialueen yhteistyöstä.

Pääministerin lisäksi vierailemassa olivat kansanedustaja Pihla Keto-Huovinen, kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen sekä sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen sekä kansanedustaja Ville Valkonen.