Siirry sisältöön

Legionella-löydös Kaskelotissa – torjuntatoimenpiteet käynnissä

Uutinen

PORIN KAUPUNGIN TERVEYSVALVONTA JA ULVILAN KAUPUNKI TIEDOTTAA           

Ulvilan vapaa-ajankeskus Kaskelotin vesijohtovedestä otetuista seurantanäytteistä on löytynyt edelleen Legionella-bakteeria. Sairaustapauksia ei ole ilmennyt ja torjuntatoimenpiteisiin on ryhdytty välittömästi. Asiaa on käsitelty moniammatillisessa työryhmässä 24.1.2024 ja 16.2.2024. 

Varovaisuusperiaatteen mukaisesti Legionella-bakteerin torjumiseksi on aloitettu torjuntatoimenpiteet: lämpimän vesijohtoveden lämpötilaa on nostettu ja vettä juoksutetaan. Vesijohtojärjestelmä on desinfioitu ja puhdistustoimia jatketaan.

Uimahallin puoli, saunat sekä suihkutilat on suljettu ainakin 12.3.2024 saakka. Avaamisesta tiedotetaan erikseen. Kuntosali- ja liikuntatilat ovat avoinna käyttäjille.

Vesijohtoveden juominen on turvallista, tartunta ei synny mahasuolikanavan kautta.

Asiasta tiedotetaan seuraavien näytetulosten valmistuttua. Ulvilan kaupunki tiedottaa erikseen uimahallin aukiolosta. Tiedote on luettavissa Porin kaupungin kotisivuilta www.pori.fi(siirryt toiseen palveluun), Ulvilan kaupungin nettisivuilta www.ulvila.fi(siirryt toiseen palveluun) sekä Satakunnan hyvinvointialueen sivuilta www.satakunnanhyvinvointialue.fi(siirryt toiseen palveluun)

Terveysvalvonnan neuvontanumero 0447013353 ma-pe klo 9-12