Siirry sisältöön

Kouluttaudu kokemusasiantuntijaksi keväällä 2024 – haku on auki nyt 

Uutinen

Haluatko kehittää palveluita, antaa ja saada vertaistukea ja auttaa muita oman kokemuksesi perusteella? Kouluttaudu kokemusasiantuntijaksi. Kokemusasiantuntija on koulutuksen käynyt henkilö, jolla on omakohtainen kokemus esimerkiksi sairaudesta tai muusta elämää mullistavasta käännekohdasta 

Kouluttautuminen kokemusasiantuntijaksi tai kokemusasiantuntijatehtävässä toimiminen on tärkeä vaihe kuntoutumista ja elämässä eteenpäin menemistä. Se on osa siirtymistä avun vastaanottajasta sen antajaksi tai palvelujen kehittäjäksi.  

Tarjoamme osallistujille mahdollisuuden hankkia teoreettista tietoa, joka täydentää heidän omaa kokemustietoaan. Koulutuksen johtavana ajatuksena on toivo ja toipuminen – ajatus hyvästä elämästä kokemuksen kanssa ja siitä huolimatta. Jokainen osallistuja oppii kertomaan oman toipumistarinansa ja jakamaan sen muiden kanssa. 

Koulutus kestää neljä kuukautta ja tarjoaa osallistujille yhteisen matkan, jolla opetellaan erilaisissa tehtävissä tarvittavia valmiuksia ja taitoja. Kokonaisuus on suunniteltu KoKoA ry:n valtakunnallisten koulutussuositusten mukaan.  

Kokemusasiantuntijakoulutukseen voi hakea sähköisesti tällä lomakkeella(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) tai toimittamalla koulutushakemuksen joko sähköpostilla osoitteeseen merituuli@sata.fi tai perinteisesti Tukitalo Merituulen osoitteeseen Koilahdentie 256, 26720 Rauma. Hakulomakkeen voi myös noutaa Tukitalo Merituulesta. 

Hakuaika päättyy 31.10.2023.