Siirry sisältöön

Kankaanpään kiirevastaanoton muutokset 1.9. alkaen

Uutinen

Muutos astuu voimaan Kankaanpään terveysaseman kiirevastaanotolla 1.9. jolloin viikonlopun kiireellinen hoito siirtyy Satasairaalaan. Arkipäivisin toiminta jatkuu entisellään, kiirevastaanotto palvelee arkisin klo 8–20 kuten ennenkin. Kuntalaisia ollaan informoimassa lisää ennen viikonloppupäivystyksen muutosta. Henkilöstöä on asiassa ja sen valmistelussa informoitu asianmukaisesti.

Kankaanpäässä kiireellisten lääkärivastaanottojen tarve viikonloppuisin on ollut vähäistä ja asiaa on selvitelty pitkään. Todellisia kiirevastaanottoa vaativia asioita on hyvin vähän ja niistä suurin osa on vaatinut Satasairaalan tutkimusta ja hoitoa. Viikonloppupäivystyksen järjestäminen on myös tullut kustannuksiltaan kohtuuttoman kalliiksi, koska palvelu on jouduttu toteuttamaan ostopalvelulääkärien hankintana. Omaa henkilöstöä ei ole yrityksistä huolimatta tänne saatu.

Päiväaikaista toimintaa on kehitetty ja parannettu muun muassa tiimimallia ja omahoitajuutta kehittämällä. Tällä hetkellä takaisinsoittoihin pystytään vastaamaan samana päivänä tai viimeistään seuraavana päivänä pienessä osassa soittoja. Kiireellisissä tai puolikiireellisissä asioissa lääkäriaika pystytään järjestämään nopeasti. Kiireettömien lääkäriaikojen saamisen nopeuttamiseksi tehdään jatkuvasti työtä.

Kiireellisissä terveysongelmissa pitää soittaa Päivystysavun numeroon 116117 ennen päivystykseen hakeutumista. Hätätilanteessa tulee soittaa 112.