Siirry sisältöön

Jouluilo-keräys

Jouluilo-keräys järjestetään tänä vuonna Perhekeskus Etelätuulen ja Rauman Nuorkauppakamari Ry:n yhteistyönä. Perinteinen keräys on siirtynyt Rauman kaupungilta Satakunnan hyvinvointialueen järjestettäväksi. Keräyksen tarkoituksena on välittää joululahjoja niiden perheiden lapsille, joissa lahjan hankkiminen lapselle on perheen taloudellisen tilanteen vuoksi haasteellista. Joulun alla on hyvä muistaa, että osa kaupunkimme lapsista elää joulunsa eriarvoisessa asemassa eikä jouluiset lahjakääröt ole kaikille lapsille itsestäänselvyys.

Toivo lahjaa

Tällä sivustolla voi lapsi, nuori tai vanhempi käydä toivomassa lahjaa täyttämällä oheisen lomakkeen. Keräys perustuu rehellisyyteen ja on tärkeää lahjoja toivoessa, että lahjoja vastaanottava perhe on vähävarainen tai perheen tilanne on terveydellisten tai sosiaalisten haasteiden valossa sellainen, jossa lasten lahjojen saaminen on epävarmaa. Lahjojen saajien tulee olla raumalaisia, alle 18-vuotiaita lapsia/nuoria. Lahjojen toivojien tiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Lomakkeen täyttää ensisijaisesti lapsen huoltaja. Huoltajan kanssa sopien lomakkeen voi täyttää myös muu perhettä lähellä oleva taho tai perheen apuna toimiva ammattilainen. Alle 18-vuotias, toisen asteen opiskelija voi kriteerien täyttyessä toivoa lahjaa myös itselleen.

Huomaathan, että yhdellä lomakkeella on mahdollista ilmoittaa kolme lasta lahjan saajaksi kerrallaan. Mikäli lapsia on perheessä enemmän, lomakkeita tulee täyttää useampi.

Ilmoittautumisia lahjan saajiksi otetaan vastaan keskiviikkoon 5.12. klo 12 saakka, jonka jälkeen linkki sulkeutuu.

Lahjat ovat noudettavissa osoitteesta Hakunintie 24, keskiviikkona 20.12. klo 9-19 ja torstaina 21.12. klo 9-16. Lahjan saajien huoltajille lähetetään myös muistutuksena tekstiviesti puhelimeen. Lahjat noudetaan liiketalon ovelta. JouluILO-keräyksen järjestäjillä ei ole mahdollisuutta kuljettaa lahjoja perheille, joten on tärkeää muistaa, että huoltaja noutaa ne ilmoitettuina ajankohtina itse.

Mikäli lahjoja jää keräyksessä yli, toimitetaan niitä kaupunkimme lastensuojelun ja perhekeskuksen kautta eteenpäin tarvitseville lapsille.

Pakettien lahjoittaminen

Mikäli haluat lahjoittaa tarvitsevalle lapselle paketin, voit toimittaa sellaisen Rauman Nuorkauppakamarin keräyspisteeseen Rauman Prisman aulaan ajanjaksoilla 1.- 4.12. ja 7.- 10.12.