Siirry sisältöön

Järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueelle, palvelut säilyvät tutuissa paikoissa

Uutinen

Vuoden 2023 alusta, eli 11 päivän päästä, satakuntalaisten julkisista sosiaali- ja terveys- sekä pelastuspalveluista vastaa Satakunnan hyvinvointialue. Satakuntalaiset voivat olla vuodenvaihteessa turvallisin mielin. Palvelut toimivat ensi vuonna samoissa toimipisteissä ja samojen ammattilaisten voimin, kuin tälläkin hetkellä.

Palvelut, toimipaikat ja puhelinnumerot säilyvät ennallaan ja asiakkaita palveleva henkilöstö jatkaa toimissaan asiakkaiden tukena ja apuna. Pelastustoimen sekä, sosiaali- ja terveystoimen palvelut ovat jatkossa samassa organisaatiossa hyvinvointialueella.

Mikä siis muuttuu, jos ei palvelut ja toimipisteet? Vuoden vaihteessa tehdään valtava hallinnollinen muutos, joka aloittaa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen rakenteiden uudistamisen. Uudistusta tarvitaan, jotta voimme taata yhdenvertaiset palvelut ja niiden saavuuden joka puolella Satakuntaa. Rakennemuutoksen rinnalla tehdään palveluiden kehitystyötä. Panostamme Satakunnassa asuvien peruspalveluja ja siirrämme painopistettä ennalta ehkäisevään työhön. Tämä työ tapahtuu ammattilaisten yhteistyönä tulevina vuosina. Yksityiset toimijat ja kolmas sektori täydentävät julkisia sosiaali- ja terveyspalveluja joka puolella maakuntaa. Yhdessä kuntien kanssa edistämme asukkaiden hyvinvointia.

Satakunnan hyvinvointialue on ensi vuonna maakunnan suurin työnantaja ja työllistää yli 10 000 ammattilaista. Tehtävänämme on turvata sekä vuodenvaihteen yli että jatkossa satakuntalaisille sujuvat palvelut, hyvä hoiva ja hoito. Yksi nimittäjä on työtehtävästä riippumatta jokaiselle yhteinen: toisen ihmisen aito kohtaaminen ja tukeminen.

Pieni hengähdystauko jouluna lienee paikallaan, uusi ja mielenkiintoinen vuosi odottaa nurkan takana.

Rauhallista joulunaikaa ja turvallista vuotta 2023!

Kirsi Varhila
Satakunnan hyvinvointialuejohtaja