Siirry sisältöön

Hyvinvointialueen palkkoja korjattu vauhdilla palkanmaksun turvaamiseksi

Uutinen

Satakunnan hyvinvointialueen vakinaisen henkilöstön ensimmäiset palkka-ajot ovat onnistuneet hyvin. Ensimmäisenä palkkapäivänä hieman alle 9 000 vakituista työntekijää saavat suurimman osan palkastaan oikein. Huomattuja virheitä on saatu korjattua pikaisesti kuluvan viikon aikana. Korjatut palkat maksetaan suurimmaksi osaksi heti maanantaina 16.1.2023.

Hyvinvointialueelle siirtyi kunnilta ja kuntayhtymiltä noin 10 500 työntekijää. Valtaosalle ensimmäinen palkkapäivä on perjantaina 13.1.2023 Määräaikaisille palkanmaksupäivä on kuun lopussa 31.1.2023. Satakunnassa on tehty paljon töitä viime syksystä lähtien, jotta palkat saadaan ajallaan maksettua. Näyttää siltä, että kova työ on tuottanut tulosta ja perjantaina 13.1.2023 moni saa palkkansa kuten ennenkin.

Kokonaan puuttuvat palkat priorisoitiin kaikkien muiden korjausten edelle. Noin 0,5 prosentille eli viidelläkymmenellä perjantaina palkkansa saavalla työntekijöillä on ollut tilanne, jossa palkkaa ei olisi laskelman mukaan tulossa. Jo tiedossa olevat kokonaan puuttuvat palkat korjataan 16.1. maksuerässä ja uudet tietoon tulevat pikaisesti. 

Siirtymävaiheen ongelmat eivät näy asiakkaille

Alkuvuoden aikana hyvinvointialueella toiminut turvallisen siirtymän johtamismalli on toiminut hyvin. Seurannan mukaan asiakkaille tarjotuissa palveluissa ei ole ollut suurempia haasteita. Eniten yhteydenottoja on saatu odotetusti henkilöstön ICT- ja HR-järjestelmien uusien käyttäjätunnusten käyttöönottoon liittyen. Suurin osa henkilöstöstä on saanut tunnukset käyttöönsä kahden ensimmäisen viikon aikana.