Siirry sisältöön

Hyvinvointialue selvittää mahdollista tietosuojarikkomusta

Uutinen

Satakunnan hyvinvointialue selvittää mahdollista tietosuojarikkomusta terveyspalveluiden konsulttitoimintaan Savoa Partners Oy:n toimintaan liittyen. Hyvinvointialue on helmikuussa 2024 keskeyttänyt kaiken yhteistyön kyseisen konsulttiyrityksen kanssa. Lisäksi Satakunnan hyvinvointialue on tänään tehnyt tutkintapyynnön poliisille.

Alustavien selvitysten perusteella on mahdollista, että potilastietoja on konsultointiin liittyen katsottu aiheettomasti. Kaikki potilastietoja mahdollisesti nähneet ovat olleet terveydenhuollon ammattihenkilöitä, jotka ovat konsultoineet hyvinvointialueen terveydenhuollon vastaavia ammattihenkilöitä. Kaikkia heitä sitoo vaitiolovelvollisuus sekä salassapito. Tietoja ei ole näissä tilanteissa katsottu vahingoittamistarkoituksessa, vaan tukien hoitovastuussa olevaa ammattihenkilöä. Näistä tilanteista ei ole jäänyt merkintään tietojärjestelmiin tai lokitietoihin.

Hyvinvointialueella ei hyväksytä minkäänlaisia tietosuojaan liittyviä loukkauksia tai rikkomuksia, ja näihin tulee aina puuttua. Selvitysten edetessä hyvinvointialue tiedottaa lisää asiasta.